logo

"טקס חניכה": חשד להתעללות ותקיפות מיניות ביחידת חץ, מצ"ח פתחה בחקירה

13

גורמים ביטחוניים מסרו אודות החשד, לפיו חיילים מיחידת ההגנה האווירית ביצעו את המעשים בכ-10 חיילים צעירים מהם בשירותם, במסגרת "משחקי פז"ם. דובר צה"ל: "פועלים למיצוי הדין עם המעורבים"

הודיה רן
הודיה רןעודכן לאחרונה 09/07/2025 - 14:13
שוטר צבאי בכלא צבאי
שוטר צבאי בכלא צבאיצילום: דובר צה"ל

גורמים ביטחוניים חושפים כי חיילים מיחידת ההגנה האווירית "חץ" בחיל האוויר חשודים בהתעללות ובפגיעות מיניות כלפי קבוצת חיילים צעירים מהם בשירותם. לפי החשד, המעורבים ביצעו את המעשים במסגרת "משחקי פז"ם", כשאלו כללו פגיעות נפשיות ופיזיות כלפי כעשרה חיילים.

בצה"ל מדגישים כי מדובר באירוע חמור, וכי מפקד חיל האוויר עוקב מקרוב אחר ההתפתחויות בשיתוף המשטרה הצבאית החוקרת.

"בימים האחרונים מתנהלת חקירת מצ"ח העוסקת בחשד למעשים חמורים במסגרת 'טקסי חניכה' של חיילים ותיקים לצעירים באחת מיחידות חיל האוויר", נמסר מדובר צה"ל. "החקירה מצויה בראשיתה ולא ניתן להתייחס לפעולות שנעשו בשלב זה. צה"ל פועל לחקירה מעמיקה של החשדות ולמיצוי הדין עם המעורבים, ככל שיידרש".

עוד באותו נושא: