logo

ראש המוסד: "האיום האיראני סוכל משמעותית, נמשיך לפקוח עיניים"

53

דוד ברנע אמר בחפ"ק המבצעי של הארגון כי "בזכות מודיעין מדויק, טכנולוגיות מתקדמות ויכולות מבצעיות מעבר לכל דמיון, סייענו לחיל האוויר לפגוע בפרויקט הגרעין האיראני". ראש המוסד ציין כי "מחויבותנו להשבת כל החטופים היא צו מוסרי וערכי עליון"

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 25/06/2025 - 18:45
ראש המוסד, דדי ברנע, בחפ״ק המבצעי, 24 ביוני 2025צילום: עמוד הפייסבוק של המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים - קריירה

ראש המוסד, דוד (דדי) ברנע, אמר היום (רביעי) בחפ"ק המבצעי של הארגון כי "האיום האיראני, שאיים על ביטחוננו במשך עשרות שנים, סוכל משמעותית בזכות שיתוף פעולה יוצא דופן בין צה"ל, שהוביל את המערכה, והמוסד שפעל לצידו יחד עם תמיכת בת בריתנו, ארצות הברית".

לדבריו, "מאז תחילת מבצע 'עם כלביא', נשות ואנשי המוסד, הפרוסים בארץ ובעולם, פועלים כתף אל כתף עם צה"ל כדי לממש את יעדי המערכה ולהביא להכרעתה. לרגע הזה התכוננו".

ברנע הוסיף כי "בזכות מודיעין מדויק, טכנולוגיות מתקדמות ויכולות מבצעיות מעבר לכל דמיון, סייענו לחיל האוויר לפגוע בפרויקט הגרעין האיראני, לבסס עליונות אווירית בשמי איראן ולצמצם את איום הטילים, ובכך להבטיח את ביטחון אזרחי ישראל. אנחנו נמשיך לפקוח שבע עיניים על כל הפרויקטים שיש באיראן, שאותם אנחנו מכירים בצורה המעמיקה ביותר, ונמשיך להיות שם, בדיוק כפי שהיינו עד עכשיו.

ראש המוסד, דדי ברנע, בחפ״ק המבצעי, 24 ביוני 2025
"האיום האיראני סוכל משמעותית". ראש המוסד דוד ברנע בחפ"ק המבצעי צילום: אתר רשמי, עמוד הפייסבוק של המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים - קריירה

ראש המוסד גם הביע הערכה למערכת הביטחון ולצה"ל על "השותפות העמוקה והצלחותיהם במבצע. תודה והוקרה גם לשותפינו בגופי המודיעין והביטחון האמריקאיים על תמיכתם החשובה במערכה זו. גאווה עצומה לכם - נשות ואנשי המוסד שפועלים במסירות, בעוז ובתחבולה, מתוך תחושת שליחות עמוקה למען ביטחון מדינת ישראל ואזרחיה. תם אך לא נשלם".

לדבריו, "מחויבותנו להשבת כל החטופים, החיים לשיקום והחללים לקבורה ראויה, היא צו מוסרי וערכי עליון. המוסד ימשיך בנחישות לעקוב, לפקח ולפעול לסיכול האיומים שנגדנו, כפי שעשינו תמיד למען מדינת ישראל ואזרחיה".

עוד באותו נושא: