logo

קרן הסיוע לעזה: מתחם אחד ייפתח בצהריים במערב רפיח

2

קרן הסיוע ההומניטארי לעזה (GHF) עדכנה כי החל מהשעה 12 בצהריים ייפתח מתחם אחד לחלוקת סיוע הומניטארי וזאת בשכונה הסעודית, שבמערב רפיח. עוד הדגישה בהודעה שפירסמה כי אין להתקרב או להתאסף בסמוך למתחם חלוקה זה לפני השעה 12, כשאם כן - המתחם לא יוכל להיפתח

לירן אהרוני
לירן אהרוניעודכן לאחרונה 08/06/2025 - 11:47
תיעוד רחפן חושף: חמושים בעזה יורים לעבר אזרחים עזתים בדרכם לאסוף סיוע הומניטריצילום: דובר צהל

קרן הסיוע ההומניטארי לעזה (GHF) עדכנה כי היום (ראשון) החל מהשעה 12 בצהריים ייפתח מתחם אחד לחלוקת סיוע הומניטארי וזאת בשכונה הסעודית, שבמערב רפיח, והדגישה בהודעה שפירסמה כי אין להתקרב או להתאסף בסמוך למתחם חלוקה זה לפני השעה 12, כשאם כן - המתחם לא יוכל להיפתח.

העזתים דיווחו הבוקר על 4 הרוגים מירי לעברם באזור מתחם חלוקת הסיוע ההומניטארי מערבית לרפיח, שבדרום הרצועה, ועל הרוג אחד בסמוך למתחם החלוקה באזור ציר נצרים - זאת כשציפו לפתיחת מתחמי החלוקה.

אישה אוספת ארגזי סיוע ממרכז חלוקה של קרן הסיוע לעזה ברפיח, 5 ביוני 2025
אישה אוספת ארגזי סיוע ממרכז חלוקה של קרן הסיוע לעזה ברפיח, 5 ביוני 2025 צילום: רויטרס

קרן הסיוע ההומניטארי לעזה (GHF) הודיעה אתמול כי היא השעתה את פעילותה בשל "איומים ישירים" מצד חמאס נגד מרכזי חלוקת המזון. "חמאס הוא הסיבה לכך שמאות אלפי תושבי עזה הרעבים לא קיבלו מזון היום. איומי חמאס הפכו את המשך הפעילות היום לבלתי אפשרי, מבלי לסכן חיי חפים מפשע", נמסר מהקרן. ב-GHF הדגישו כי הקרן לא תירתע מהאיומים וכי היא מחויבת להמשך אספקת סיוע באופן בטוח ועצמאי. "אנו מתאימים את פעילותנו לאיומים הקיימים, ומתכוונים לחדש את החלוקה ללא דיחוי", נמסר בהודעה.

עוד באותו נושא: