logo

על רקע המחאות נגד חמאס: פלסטינים בזזו את הסיוע ההומניטרי בעזה

5

כ-90 משאיות העמוסות באוכל לתינוקות ולילדים וציוד רפואי נכנסו אתמול לרצועה עבור ארגוני סיוע בינלאומיים בכפוף לבידוק ביטחוני. לוואלה נודע שאזרחים שלא נמנים עם חמאס גנבו את הסיוע והעבירו אותו לידיהם

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 22/05/2025 - 15:23
משאיות סיוע הומניטארי שיצאו ממעבר כרם שלום בדרכן לרצועת עזהצילום: רויטרס

אזרחים ברצועת עזה שלא נמנים עם חמאס בזזו את משאיות הסיוע והעבירו את המזון למחסנים פרטיים, כך נודע היום (חמישי) לוואלה, וזאת על רקע הביקורת והחשש כי הסיוע ההומניטרי יגיע לחמאס ובאמצעותו ישלוט בתושבים.

כ-90 משאיות נכנסו אתמול לרצועה עבור ארגוני סיוע בינלאומיים דרך מעבר כרם שלום, וזאת בכפוף לבידוק ביטחוני. לפי מקורות ביטחוניים מרבית המשאיות עמוסות באוכל לתינוקות ולילדים וציוד רפואי. במסגרת הסכם הפסקת האש ושחרור החטופים, שכבר הספיק לקרוס, הועברו לרצועת עזה 600 משאיות ביום. נכון להיום מספר המשאיות נמוך בהרבה.

משאיות סיוע הומיניטארי בכרם שלום ובדרכו לעזה. 20 במאי 2025
משאיות הסיוע שהוכנסו דרך מעבר כרם שלום. צילום: רויטרס

בימים האחרונים הוצג לשר הביטחון מידע המעיד על מחאות נקודתיות נגד חמאס בצפון ברצועת עזה, ובצה"ל מעריכים שהן יתגברו בשבוע הקרוב ככל שהתמרון יתעצם. עוד עולה מהערכות המצב כי קיים קושי לקדם את תהליך המשא ומתן עם ישראל, במיוחד לאחר שהתפשטו השמועות על חיסולו של מוחמד סינוואר, ותחילת הקרבות מי יירש את מקומו בתהליך קבלת ההחלטות והנהגת חמאס ברצועה. כמו כן, עד כה לא התקבלה הודעה רשמית בצה"ל או בחמאס על חיסולו.

עוד באותו נושא: