logo

ארגוני הטרור בעזה מגבירים את המאבק ב"משת"פים": "5 הוצאו להורג בימים האחרונים"

26

מקורות ברצועה אמרו לעיתון א-שרק אל-אווסט שהארגונים הגבירו את הרדיפה אחר אלו שנחשדים במסירת מידע על בכירים בשורותיהם, על פעילים ועל מטרות אחרות שישראל תקפה. לדבריהם, ישראל מנצלת את המחסור באוכל ושתייה על מנת לגייס עזתים

לירן אהרוני
לירן אהרוני11/05/2025 - 09:26
אלקנה בוחבוט, יוסף חיים אוחנה בסרטון שפרסם חמאס, 10 במאי 2025צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

חמישה תושבים בעיר עזה הוצאו להורג בימים האחרונים בחשד למסירת מידע לישראל - כך אמרו מקורות ברצועה לעיתון א-שרק אל-אווסט היוצא לאור בלונדון.

לפי הדיווח, מנגנוני הביטחון והמודיעין בזרועות הצבאיות של ארגוני הטרור ברצועה הגבירו בשבועות האחרונים באופן משמעותי את הרדיפה אחר אלו שנחשדים במסירת מידע על בכירים בשורותיהם, על פעילים ועל מטרות אחרות שישראל תקפה.

בנוסף לכך, דווח שאלו שנעצרים, עוברים חקירות ולאחר מכן נענשים, החל מהכאות או ירי לעבר רגליהם עם אזהרה שלא ישתפו פעולה עם ישראל ועד מעצרי בית והוצאות להורג.

אנשי חמאס בעיר רפיח בדרום רצועת עזה, 22 בפברואר 2025
מנגנוני הביטחון של הארגונים בעזה עדיין מתפקדים. אנשי חמאס ברפיח צילום: רויטרס

עוד טענו המקורות כי מספר ההוצאות להורג ברצועה גדל במקביל התגברות מעשי הבזיזה והגניבה ברצועה של סיוע הומניטארי. זאת, לדבריהם, מאחר שישראל מנצלת את המחסור באוכל ושתייה על מנת לגייס עזתים. המקורות הוספיו שארגוני הטרור ברצועה יורים ברגליים ומכים גם את הבוזזים והגנבים גם אם לא הוכח שפעלו לטובת ישראל.

מקורות בחמאס מסרו לעיתון שהארגונים ברצועה הוציאו להורג משתפי פעולה עם ישראל מקרב פעיליהם, אך מספרם מועט מאוד. לדבריהן, למרות הפגיעות של ישראל סמנגנוני הביטחון של הארגונים, הם עדיין מסוגלים לחשוף ולרדוף אחר משתפי פעולה עם ישראל. בחלק מהמקרים אף נחשפו משתפי פעולה לפני שהעבירו מידע על מטרות חשובות לידי מערכת הביטחון.

עוד באותו נושא: