logo

בהשראת דאעש: שני תושבי הגליל נאשמים בתכנון פיגוע על רקע המלחמה בעזה

7

לפי כתב האישום, שני צעירים מדיר אל-אסד תכננו פיגוע דריסה בכרמיאל עם כלי רכב ממוגן מירי. אחד מחבריהם ששמע את השיחה התריע בפני אביו על התכנית שלהם, והוא עדכן את משפחות הנאשמים

אלי אשכנזי
אלי אשכנזיעודכן לאחרונה 08/05/2025 - 18:31

היחידה המרכזית במשטרת מחוז ירושלים, חשפה וסיכלה פעילות טרור של פעיל דאעש - תלמיד בית ספר במזרח ירושלים בן 16    22 באוגוסט 2024
היחידה המרכזית במשטרת מחוז ירושלים, חשפה וסיכלה פעילות טרור של פעיל דאעש - תלמיד בית ספר במזרח ירושלים בן 16 22 באוגוסט 2024 צילום: דוברות משטרת ישראל

שב"כ וימ"ר צפון עצרו שני תושבי דיר אלאסד שבגליל שתכננו לבצע פיגוע על רקע המלחמה בעזה - כך הותר היום (חמישי) לפרסום. העצורים צרכו ברשת תכנים קיצוניים בהשראת דאע"ש.

פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בחיפה כתב אישום נגד עבד ארחמאן עומר (29) ונהאר אסדי (22) תושבי דיר אל אסד בגין קשירת קשר לביצוע פיגוע טרור בכרמיאל.

בכתב האישום שהגיש עו"ד מור בן אבו מפרקליטות מחוז חיפה, נפגשו הנאשמים עם חבריהם בסביבת בית סבו של עבד אלרחמאן בדיר אלאסד, ושוחחו על המלחמה בעזה. במהלך השיחה, הציע עבד אלרחמאן לנהאר לבצע פיגוע טרור בכרמיאל, במסגרתו ידרסו יהודים באמצעות רכב מגן מפני ירי וככל הניתן, יפגעו באמצעות נשק או חפץ חד, וכל זאת למטרה לגרום למות אזרחים רבים.

בשלב זה, הנאשם נהאר הסכים לביצוע הפיגוע יחד עם עבד אלרחמאן, ואחד מחבריהם אמר כי מדובר ברעיון מסוכן ועזב את המקום. בהמשך, סיפר החבר לאביו על התוכנית, ואביו הזהיר את משפחות הנאשמים על כוונתם לבצע פיגוע.

הפרקליטות מבקשת לעצור את הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.

דגל של דאעש במבנה הרוס בא-רקה, סוריה, 18 באוקטובר 2023
דגל של דאעש במבנה הרוס בא-רקה, סוריה, 18 באוקטובר 2023 צילום: רויטרס

המועצה המקומית של דיר אל אסד פרסמה הודעת גינוי בה נכתב כי מדובר במקרה חריג שלא מייצג את תושבי הכפר ואינו משקף את עמודתיהם. "דיר אל אסד מאז ומתמיד מגויסת לטובת מדינתנו, מאז ה-7.10 המועצה ותושביה תרמו את חלקם בלעמוד כתף אל כתף עם תושבי המדינה ותרמו כספים וציוד למפונים ולצה"ל", כתבו בהודעה.

בנוסף, אמרו כי הם מאמינים בחיים משותפים ושכנות טובה עם כללי אזרחי המדינה ולא יאפשר לשני "עשבים שוטים" לפגוע בכך.

עוד באותו נושא: