logo

צה"ל מרחיב את הפעילות הקרקעית בצפון רצועת עזה, דיווח: "בכיר בחמאס" חוסל בלבנון

60

הלחימה מתרחבת - בלבנון חיל האוויר תקף בכיר חמאס ששהה במבנה וחיסל אותו. במקביל צה"ל פועל כל העת גם ברצועת עזה. עד כה מספר מחבלים חוסלו והושמדו יעדי טרור. בין היתר, הושמד גם מתחם פיקוד ושליטה ששימש את מחבלי ארגון הטרור חמאס לתכנון והכוונת פעולות טרור

אמיר בוחבוט
לירן אהרוני
אמיר בוחבוט,לירן אהרוניעודכן לאחרונה 04/04/2025 - 11:03
בניין בעיר צור בלבנון שהופצץ בהתקפות צה"ל. בתוכו שהה בכיר חמאס "חסן פראחת". 4 באפריל 2024.צילום: תיעוד ברשתות החברתיות לפי סעיף 27 א לחוק זכויות יוצרים.

בלבנון דיווחו הבוקר (שישי) כי בכיר בחמאס ששהה בבניין בעיר צור שבמדינה חוסל. לפי הדיווחים, היעד ששמו חסן פרחאת - המכונה "אבו יאסר" - שהה יחד עם בנו ובתו בדירה בזמן התקיפה.

מספר שעות לאחר התקיפה הודיע צה"ל באופן רשמי כי תקף במהלך הלילה, בהכוונת פיקוד הצפון ואגף המודיעין, במרחב צידון שבדרום לבנון, וחיסל את המחבל חסן פרחאת, מפקד הגזרה המערבית של ארגון הטרור חמאס בלבנון.

במהלך המלחמה, פרחאת קידם מתווי טרור רבים לעבר כוחות צה"ל ואזרחי מדינת ישראל, והיה אחראי לשיגור הרקטות לצפת מהן נהרגה סמ"ר עמר שרה בנג'ו ז"ל ונפצעו מספר חיילים נוספים, בתאריך 14 בפברואר 2024. המחבל עסק בקידום מתווי טרור נגד מדינת ישראל גם בחודשים האחרונים, ופעילותו היוותה איום על מדינת ישראל ואזרחיה.

חסן פרחאת
חסן פרחאת צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

הזרוע הצבאית של חמאס אישרה כי אחד מבכיריה, חסן אחמד פרחאת, המכונה "אבו יאסר" - חוסל כאשר חיל-האוויר תקף לפנות בוקר את הדירה בה שהה בעיר צור, שבדרום לבנון. עוד צויין בהודעה כי גם בנו שנהרג ביחד איתו, חמזה פרחאת, היה פעיל בזרוע הצבאית של חמאס.

הדירה שהותקפה לפנות בוקר בעיר צור בלבנון ובה חוסל בכיר בחמאס חסן פרחאת. 4 באפריל 2025
הדירה שהותקפה לפנות בוקר בעיר צור בלבנון ובה חוסל בכיר בחמאס חסן פרחאת. 4 באפריל 2025 צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

בד בבד, צה"ל מרחיב את הפעילות הקרקעית בצפון רצועת עזה. כוחות צה"ל החלו לפעול בשעות האחרונות במרחב שג'אעיה שבצפון רצועת עזה, במטרה להעמיק את השליטה ולהרחיב את מרחב האבטחה. במסגרת הפעילות חיסלו הכוחות עד כה מספר מחבלים והשמידו תשתיות טרור רבות. בין היתר, הושמד מתחם פיקוד ושליטה ששימש את מחבלי ארגון הטרור חמאס לתכנון והכוונת פעולות טרור.

מצה"ל נמסר כי לפני הפעילות ובמהלכה, הלוחמים איפשרו לאזרחים להתפנות ממרחבי הלחימה למען בטחונם, דרך נתיבים ייעודים לכך.

עוד באותו נושא: