logo

הותר לפרסום: לוחם צה"ל התמוטט ומת הלילה במהלך אימון בצפון הארץ

115

סמל יוסף חיים צבי סרלין בן ה-19 מירושלים, לוחם בהכשרה ביחידה 504, השתתף באימון קרב מגע ביחד עם כל היחידה שלו. לאחר האימון התמוטט, פונה לבית החולים ושם נאלצו לקבוע את מותו. נסיבות המקרה נבדקות על ידי מצ"ח

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 26/03/2025 - 15:00
החלל סמל יוסף חיים צבי סרלין שנפל בלחימה בצפון. 26 במרץ 2025
החלל סמל יוסף חיים צבי סרלין שנפל בלחימה בצפון. 26 במרץ 2025צילום: דובר צה"ל

סמל יוסף חיים צבי סרלין, בן 19, מירושלים, לוחם בהכשרה ביחידה 504, התמוטט הלילה (רביעי) ונפטר לאחר אימון קרב מגע של היחידה בצפון הארץ. הלוחם טופל מיידית על ידי גורמי רפואה בשטח ומותו נקבע בבית חולים לאחר מאמצי החייאה. הודעה נמסרה למשפחתו. יוסף הועלה מדרגת רב-טוראי לסמל לאחר מותו.

המשטרה הצבאית פתחה בחקירת נסיבות האירוע, בסיום החקירה יועברו הממצאים לבחינת הפרקליטות הצבאית.

החלל סמל יוסף חיים צבי סרלין שנפל בלחימה בצפון. 26 במרץ 2025
החלל סמל יוסף חיים צבי סרלין שנפל בלחימה בצפון. 26 במרץ 2025 צילום: דובר צה"ל
פוסט של אמו של יוסף חיים צבי סרלין שנהרג הלילה באימון צבאי
פוסט של אמו של יוסף חיים צבי סרלין שנהרג הלילה באימון צבאי צילום: אתר רשמי, מתוך עמוד הפייסבוק של יעל סרלין

יעל סרלין, אימו של יוסף חיים צבי סרלין שנהרג הלילה במסגרת אימון צבאי העלתה פוסט לעמוד הפייסבוק שלה וכתבה: "אהוב ליבי, כל עולמי" וצירפה את תמונתו.

אמו של החלל יוסף חיים צבי סרלין, בפוסט בפייסבוק ביום התגייסתו לצהל
אמו של החלל יוסף חיים צבי סרלין, בפוסט בפייסבוק ביום התגייסתו לצהל צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

יוסף חיים צבי התגייס בעיצומה של מלחמת חרבות ברזל. בפוסט שהעלתה יעל, אימו של יוסף מיום הגיוס שלו כתבה על הזכרונות שלה מהיום בו נולד ועל החיים שלו כילד: "רציתי להאמין שכשאתה תגדל כבר לא יהיו מלחמות, והנה היום ליווינו אותך בדרך לגיוס. ברקע מלחמה". בהמשך בירכה אותו לדרך צלחה וכתבה: "אתה חדור אמונה ואהבה ומשעמות ואני יודעת שאתה תעשה את העולם הזה טוב יותר. טוב יותר כדי שאני אוכל להאמין שאולי כשאחיך יגדל לא יהיו כבר מלחמות פה. לך לשלום אהובי ושוב לשלום ילד שלי".

תיעודים ברשתות החברתיות על החלל סמל יוסף חיים צבי סרלין שנפטר מדום לב
תיעודים ברשתות החברתיות על החלל סמל יוסף חיים צבי סרלין שנפטר מדום לב צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

בית הספר ממ"ד בית ישראל שבו עובד רן, אביו של יוסף חיים צבי, פרסמו הודעת אבל שבה השתתפו בצער המשפחה: ""ממ"ד בית ישראל המום וכואב. בלב שבור והמום אנחנו מודיעים על פטירתו של יוסף חיים צבי סרלין. יוספי האהוב כל כך, בנם של רן מנהל בית הספר ויכל מובילת הסטודיו".

דובר צה"ל הודיע כי בעקבות פטירתו של החייל, מינה ראש אגף המודיעין, אלוף שלומי בינדר, צוות בדיקה חיצוני בראשות רח"ט שילו"ח, תת-אלוף ר' לבדיקת האירוע. בנוסף, בעקבות האירוע הנחה מפקד זרוע היבשה, אלוף נדב לוטן, על עוצר אימוני קרב מגע עד ליום א' הקרוב והשלמת התחקיר בנושא.

עוד באותו נושא: