logo

שר הביטחון כ״ץ אישר כניסה של יותר ממאה שייח׳ים דרוזים מסוריה לישראל

59

מדי שנה מתקיימת עליה לרגל למתחם הקדוש לדרוזים שלפי המסורת קבור בו הנביא שועייב. על רקע ההתפתחויות הביטחוניות באזור הועלתה הבקשה ובכפוף לבדיקות ביטחוניות הוחלט לאשר אותה

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 13/03/2025 - 17:49
קרבות בין השלטון הנוכחי לקודם, סוריהצילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

לוואלה נודע כי שר הביטחון ישראל כ"ץ אישר כניסה של למעלה ממאה שייח'ים דרוזים מסוריה לישראל על מנת לבקר במתחם נבי שועייב. המתחם הוא אתר קדוש לדרוזים הנמצא בגליל סמוך לקרני חיטין. מדי שנה מתקיימת עליה לרגל למתחם שלפי המסורת הדרוזית קבור בו הנביא שועייב. על רקע ההתפתחויות הביטחוניות באיזור הועלתה הבקשה ובכפוף לבדיקות ביטחוניות הוחלט לאשר אותה.

נבי שועייב, 25 באפריל 2022
בהתאם לתיאום הביטחוני יגיעו מסוריה לישראל למעלה ממאה שייח׳ים דרוזים וילונו בישראל לילה אחד. מתחם נבי שועייב, 2022 צילום: אתר רשמי

בהתאם לתיאום הביטחוני יגיעו מסוריה לישראל למעלה ממאה שייח'ים דרוזים וילונו בישראל לילה אחד. כמוכן, שר הביטחון כניסה של עשרות פועלים דרוזים סורים לעבודה ברמת הגולן בישראל במסגרת לדרישת דרוזים מישראל. יצוין, כי ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון הבהירו בפומבי יותר מפעם אחת וזהירו גורמים עוינים כולל מהמשטר הסורי החדש, כי לא יאפשרו פגיעה ביותר מכחצי מיליון דרוזים המתגוררים בדרום סוריה ואם צה"ל יידרש הוא יגיב בהתאם נגד כל התפתחות שתסכן אותם.

עוד באותו נושא: