logo

ישראל תקפה בלב דמשק; כ"ץ: "לא נאפשר לסוריה להפוך לאיום על ישראל"

148

מטרת התקיפה הייתה מטה פיקוד של ארגון הג'יהאד האיסלאמי בלב דמשק. שר הביטחון חזר על אמירתו והדגיש כי "בכל מקום בו תתארגן פעילות טרור נגד ישראל, ג'ולאני ימצא את מטוסי חיל האוויר חגים מעליו". לפי דיווחים סוריים נפצעו שמונה בני אדם

לירן אהרוני
לירן אהרוניעודכן לאחרונה 13/03/2025 - 14:09
תיעודים של העשן שהיתמר מעל אזור התקיפה בדמשקצילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

ישראל תקפה היום (חמישי) מטה פיקוד של ארגון הג'יהאד האיסלאמי בלב דמשק. שר הביטחון ישראל כ"ץ חזר על איומו כלפי המשטר בסוריה: "בכל מקום בו תתארגן פעילות טרור נגד ישראל, מנהיג האיסלאם הקיצוני ג'ולאני ימצא את מטוסי חיל האוויר חגים מעליו ותוקפים את יעדי הטרור. לא יהיה לטרור האיסלאמי נגד ישראל חסינות, לא בדמשק ולא בשום מקום אחר. לא נאפשר לסוריה להפוך לאיום על מדינת ישראל".

מדובר צה"ל נמסר כי: "מטוסי קרב של חיל האוויר, בהכוונת פיקוד הצפון ואגף המודיעין, תקפו מפקדת טרור של ארגון הג'יהאד האיסלאמי בשטח דמשק, ממנה תכננו וניהלו פעולות טרור של הארגון. צה"ל לא יאפשר לארגוני טרור להתבסס בשטח סוריה ולפעול כנגד מדינת ישראל ויפעל בעוצמה כנגד כל התבססות שכזאת".

מקור ישראלי מוסר לערוץ "סקיי ניוז" בשפה הערבית כי הותקף בדמשק מטה פיקוד של אירגון הטרור הג׳יהאד האיסלאמי.
מקור ישראלי מוסר לערוץ "סקיי ניוז" בשפה הערבית כי הותקף בדמשק מטה פיקוד של אירגון הטרור הג׳יהאד האיסלאמי. צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
מקור ישראלי מוסר לערוץ "סקיי ניוז" בשפה הערבית כי הותקף בדמשק מטה פיקוד של אירגון הטרור הג׳יהאד האיסלאמי.
מקור ישראלי מוסר לערוץ "סקיי ניוז" בשפה הערבית כי הותקף בדמשק מטה פיקוד של אירגון הטרור הג׳יהאד האיסלאמי. צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

מטוסי חיל האוויר תקפו עשרות מטרות עם 60 פצצות בדרום סוריה ביום שני האחרון. בתקיפה הושמדו מכ"מים ואמצעי גילוי המשמשים לבניית תמונת מודיעין אווירית, מפקדות ואתרים צבאיים המכילים אמצעי לחימה וכלים צבאיים של המשטר הסורי הישן.

"הימצאותם של אמצעים אלו בדרום סוריה מהווה איום על מדינת ישראל, המטרות הותקפו על מנת להסיר איומים עתידיים", נמסר מדובר צה"ל.

עוד באותו נושא: