logo

כ"ץ נגד הרמטכ"ל: לא אישר קידום שני קצינים "עד שייבחן הקשר שלהם ל-7 באוקטובר"

413

שר הביטחון החליט שלא לאשר מינוי של שני קצינים מפיקוד הדרום בניגוד לעמדת הרמטכ"ל. לדברי כ"ץ, ההחלטה בתוקף עד שיבחן את הקשר שלהם לאירועי 7 באוקטובר ואת תפקודם במלחמה. בסוף השבוע, הרצי הלוי מינה 41 בעלי תפקידים בצמרת צה"ל, שגררה ביקורת בקרב הקצונה הבכירה

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 24/11/2024 - 10:59
שר הביטחון ישראל כ"ץ למפקדי אגף המודיעין: "התנאי לכל הסדר מדיני בלבנון הוא שימור היכולת המודיענית ושמירת זכותו של צה"ל לפעול ולהגן על אזרחי ישראל מפני חיזבאללה"צילום: שירה קינן, משרד הביטחון

שר הביטחון, ישראל כ"ץ, אישר היום (ראשון) את רשימת המינויים בצה"ל לדרגות אל"ם ותא"לים כפי שהומלצה ע"י הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי. אולם, החליט שלא לאשר בשלב זה מינוי של שני קצינים מפיקוד הדרום - קצין האג"ם וקצין ההנדסה. זאת, עד שיבחן את הקשר שלהם לאירועי 7 באוקטובר ואת תפקודם במהלך המלחמה.

במסגרת בחינת הנושא, בכוונת כ"ץ להיפגש גם עם משפחות התצפיתניות ממוצב נחל עוז כדי לאפשר להם להשמיע את עמדתם בנושא.

שר הביטחון ישראל כ"ץ למפקדי אגף המודיעין: "התנאי לכל הסדר מדיני בלבנון הוא שימור היכולת המודיענית ושמירת זכותו של צה"ל לפעול ולהגן על אזרחי ישראל מפני חיזבאללה"
לא אישר מינוי של שני קצינים מפיקוד דרום בניגוד לעמדת הרמטכ"ל. השר ישראל כ"ץ צילום: אתר רשמי, תקשורת שר הביטחון

בסוף השבוע, הרמטכ"ל קיים סדרת שיבוצים והכריע בלא פחות מ-41 מינויים בדרגות אלוף ואלופי משנה. מדובר בצבר חריג של דיונים ליום אחד בתפקידי מפתח, וזאת על רקע המלחמה והביקורת בצה"ל ומחוצה לו על מינויים בצמרת הצבא בטרם הוצגו התחקירים המטכ"ליים. עוד נטען על ידי קצונה בכירה כי מי שמכריע בנושא כה רגיש הוא המטכ"ל, שכשל כישלון היסטורי ב-7 באוקטובר בהגנה על המדינה ואזרחיה.

יום לפני ההחלטה של הרצי הלוי, השר כ"ץ כי ביקש מצה"ל להאיץ את הגשת התחקירים על מנת שיוכל להבין מי יכול להתקדם ומי לא - עקב חלקו במלחמה. אולם, תוך פחות מ-24 שעות קרה בדיוק ההיפך.

המינוי הבכיר והבולט שמעורר מחלוקת הוא של תא"ל נדב לוטן, קצין שריון בכיר ומוערך שהכין היטב את אוגדה 162 למלחמה, ושבוע לפני 7 באוקטובר התחלף. כיום, הוא משמש כראש חטיבת ההדרכה (תוה"ד) באגף המבצעים. בנוסף, לפי תגובת דובר צה"ל, "חטיבת תוה"ד אחראית על סנכרון והובלת התחקור המבצעי (גם במלחמה א.ב). היא עובדת מול כלל גופי צה"ל כדי לשכלל את התחקירים ולשקף את הממצאים שמעלים לרמטכ"ל בצורה סדורה ומדויקת".

אל"מ נדב לוטן, מפקד חטיבה 7
תא"ל נדב לוטן. צילום: ראובן קסטרו

באופן מפתיע, אישר שר הביטחון ישראל כ"ץ את המינוי שלו, זמן קצר מכניסתו לתפקיד מפקד זרוע יבשה. המינוי מעורר מחלוקת בצה"ל ומחוצה לו, היות ולמעשה יהיו כפופים אליו שני אלופים ותיקים: ראש אגף הטכנולוגיה, האלוף מישל ינקו, ומפקד האימונים וההכשרות דוד זיני. עוד יהיה כפוף לו אלוף שלישי שמונה לאחרונה, מפקד התמרון האלוף דן גולדפוס (מפקד אוגדה 98 לשעבר במלחמה).

לדברי מקורות צבאיים, מדובר בחוסר איזון בולט. זאת, במיוחד כשהשבוע סיים את תפקידו כראש אכ"א האלוף יניב עשור, קצין עתיר ניסיון מבצעי ופיקודי. בנוסף לכך, מפקד פיקוד מרכז לשעבר, האלוף יהודה פוקס, והאלוף סער צור שהיה מפקד התמרון, נותרו ללא תפקיד. עתידו של מפקד זרוע היבשה האלוף תמיר ידעי שביקש לסיים את תפקידו (כפי שפורסם לראשונה בוואלה) לא ברור.

עוד באותו נושא: