logo

הממשלה תאריך את הצו שמסמיך את צה"ל לגייס חיילי מילואים עד 2025

57

על רקע הדשדוש בניסיון לקדם את חוק הפטור מגיוס, הממשלה צפויה לאשר מחר בישיבה השבועית את הצו המיוחד שיסמיך את צה"ל לגייס 320 אלף חיילי מילואים לשירות עד למרץ. יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד: "לממשלת השבעה באוקטובר לא אכפת מהמשרתים, העיקר לשמור על הקואליציה"

טל שלו
טל שלועודכן לאחרונה 23/11/2024 - 20:51
החרדים הראשונים שקיבלו צווי גיוס בבק"ום תל השומר. 6 באוגוסט 2024צילום: אביחי חיים

ברקע הקשיים בקידום חוק הפטור מגיוס וחוק הארכת שירות המילואים, הממשלה תאשר מחר (ראשון) בישיבתה השבועית את הארכת הצו המיוחד שמסמיך את צה"ל לגייס 320 אלף חיילי מילואים לשירות מילואים נרחב עד ה-2 במרץ 2025.

הפגנה של הפלג הירושלמי נגד גיוס בני ישיבות, כביש גהה, 17 בנובמבר 2024
הפגנה של הפלג הירושלמי נגד גיוס בני ישיבות, כביש גהה, 17 בנובמבר 2024 צילום: ראובן קסטרו

ראש האופוזיציה יאיר לפיד כתב ב-X (טוויטר): "הממשלה תאשר מחר שוב הארכת שירות מילואים ל-320,000 חיילי מילואים. אותם אנשים שמשרתים כבר 250 ו-300 ימים. אם הממשלה הייתה מגייסת אלפי צעירים חרדים היה אפשר להקל את העומס על אלו שמשרתים ועובדים. אבל לממשלת השבעה באוקטובר לא אכפת מהמשרתים, העיקר לשמור על הקואליציה".

עוד באותו נושא: