logo

מאות קילומטרים מטהראן: צילומי לווין חשפו את הנזק שגרמה התקיפה הישראלית באיראן

48

סוכנות הידיעות AP פרסמה כי המתקן המרוחק שהותקף משמש את משמרות המהפכה לייצור של טילים בליסטיים. הצילומים מעלים סימני שאלה, שכן מדובר על אתר מרוחק שעד כה לא שויך למשמרות המהפכה והפגיעה בו מרמזת על עומק המודיעין שיש בידי ישראל. איראן לא הגיבה לדיווח

יואב שוסטר
יואב שוסטרעודכן לאחרונה 30/10/2024 - 11:50
תקיפות בטהרן, איראן, 26 באוקטובר 2024צילום: סעיף 27א

צילומי לווין שהגיעו לידי סוכנות הידיעות AP חושפות את מידת הנזק שנגרם בתקיפה הישראלית באיראן בסוף השבוע שעבר.

בצילומים שמתפרסמים היום נראה כי נגרם נזק משמעותי לבסיס סודי של משמרות המהפכה שממוקם בתוך מתחם מרכז החלל בשהרוד שבמזרח איראן, מרחק מאות קילומטרים מטהרן. המתקן המרוחק שהותקף, על פי הפרסום, משמש את משמרות המהפכה לייצור של טילים בליסטיים.

תקיפות בטהראן, איראן, 26 באוקטובר 2024
תקיפות בטהראן, איראן. המתקן המרוחק שהותקף משמש את משמרות המהפכה לייצור של טילים בליסטיים צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

הצילומים מעלים סימני שאלה שכן מדובר על אתר מרוחק שעד כה לא שויך למשמרות המהפכה והפגיעה בו מרמזת על עומק המודיעין שיש בידי ישראל. איראן הרשמית או משמרות המהפכה לא מתייחסים לדיווח וממשיכים לטעון שבתקיפה הישראלית בסוף השבוע נפגעו מטרות במחוז חוזיסטאן ובסביבת טהרן. גם בצה"ל שומרים על עמימות ובשובה לשאלות סוכנות הידיעות AP השיבו כי "הותקפו מטרות שמשמשות לייצור טילים ארוכי טווח".

עוד באותו נושא: