פגיעה ישירה בקריית שמונה; לוחמי האש השיגו שליטה באש ביער ביריה
כבאות והצלה דיווחו על פגיעה ישירה בקריית שמונה. לוחמי האש פועלים כעת כדי לכבות להשיג שליטה באש. ביער ביריה, לאחר כ-5 שעות לחימה באש הושגה שליטה בשריפה.
ביידן שוחח עם אמיר קטאר ונשיא מצרים בטלפון בנוגע לעסקת החטופים
נשיא ארה"ב ביידן שוחח בטלפון עם אמיר קטאר תמים בן חמד אל-תאני ועם נשיא מצרים עבד אל-פתאח אל-סיסי ודן עמם במגעים לעסקת החטופים. מלשכת נשיא מצרים נמסר כי ביידן ואל-סיסי הדגישו כי על ישראל וחמאס להסיר את המכשולים ולהתגמש במו"מ כדי שניתן יהיה להגיע להסכם. אל-סיסי אמר לביידן כי יש להגיע להפסקת אש בעזה כדי למנוע את התרחבות המשבר באזור שהשלכותיו מסוכנות עבור כל העמים באזור.
אזעקות הופעלו במנרה
אזעקות הופעלו במנרה ובמרגליות. לא דווח על נזק או נפגעים.
אזעקות הופעלו בקריית שמונה והסביבה
אזעקות הופעלו בקריית שמונה ומשגב עם. לא דווח על נזק או נפגעים.
דיווח: שבעה אזרחים סורים נפצעו בתקיפה המיוחסת לישראל
סוכנות הידיעות הממשלתית הסורית דווחה ששבעה אזרחים נפצעו בתקיפה המיוחסת לישראל הערב.
המטחים הערב: 45 שיגורים נורו לעבר הגליל, צה"ל תקף את המשגר
דובר צה"ל מוסר שכלי טיס של חיל האוויר תקף באזור צור, וחיסל את סעיד מחמוד דעיב, מחבל במערך הרקטות והטילים של חיזבאללה. בנוסף, מטוסי קרב תקפו באזור א-טירי את המשגר ממנו שוגרו מוקדם יותר היום רקטות למרחב צפת.
בהמשך להתרעות שהופעלו לפני זמן קצר במרחב הגליל המערבי, זוהו כחמישה שיגורים שחצו משטח לבנון ונפלו במרחב, אין נפגעים. בהמשך להתרעות שהופעלו בשעה האחרונה בגליל העליון, זוהו כ-40 שיגורים שחצו משטח לבנון, חלקם יורטו, אין נפגעים.
אזעקות באזור קריית שמונה
אזעקות המתריעות על ירי טילים נשמעו באזור קריית שמונה, נאות מרדכי ומנרה.
חשד לחדירת כלי טיס עוין בגליל
אזעקות המתריעות על חדירת כלי טיס עוין הופעלו בשתולה ובאבן מנחם בגליל.
מכבי האש פועלים בכמה מוקדי שריפות שפרצו בעקבות הרקטות לגליל
לוחמי האש פועלים בשריפות שטח פתוח כתוצאה מנפילות ויירוטים במרחב צפת. שמונה צוותי כיבוי מתחנת גליל-גולן פועלים במספר מוקדי שריפות בשטחים פתוחים, שפרצו בעקבות המטח האחרון והיירוטים. לוחמי-האש פועלים באזור יער הבעל שם-טוב ויער ביריה על מנת לעצור את התפשטות האש.
מפקד האירוע, רב-רשף רועי פיניש: "מדובר במספר מוקדים בשטחים פתוחים ויערות, לוחמי-האש פרושים בשטח בעיצומן של פעולות לבלימת השריפות".
הותר לפרסום: רס"ל אביתר עטואר מראש העין נפל בעזה
רס"ל (מיל') אביתר עטואר, בן 24, מראש העין, לוחם בגדס"ר 6310, חטיבת 'ירושלים' (16), נפל בקרב במרכז רצועת עזה.

המטח לגליל - 20 רקטות שוגרו מלבנון
מדובר צה"ל נמסר שבהמשך להתרעות שהופעלו לפני זמן קצר במרחב צפת, זוהו כ-20 שיגורים שחצו משטח לבנון. חלקם יורטו, השאר נפלו בשטחים פתוחים, אין נפגעים.