logo

עובדת שב"כ ושני אזרחים מואשמים במסירת מידע סודי: "סיכנו חיי אדם באופן ממשי"

77

מהחקירה עלה כי העובדת מסרה מידע מסווג אליו נחשפה במסגרת עבודתה לגורמים בלתי מורשים. חלק מהמידע הועבר על-ידי שני האזרחים לאחרים, וחלקו אף הועבר הלאה בתפוצה רחבה לגורמים רבים בלתי מורשים. שב"כ: "מדובר באירוע חריג וחמור שאינו משקף את ערכי השירות ואת עובדיו"

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 30/07/2024 - 14:00
קויק: סוכל פיגוע חטיפהצילום: תקשורת שב"כ

פרקליטות המדינה הגישה היום (שלישי) כתב אישום נגד עובדת שב"כ ושני אזרחים נוספים בעבירות של מסירת ידיעה סודית, זאת בתום חקירה משותפת של שירות הביטחון הכללי והיחידה הארצית לחקירות בינלאומיות (יאחב"ל) בלהב 433 משטרת ישראל.

במסגרת החקירה עלה כי העובדת מסרה מידע מסווג אליו נחשפה במסגרת עבודתה לגורמים בלתי מורשים, בניגוד מוחלט לאיסור לעשות כן, תוך שחלק מהמידע הועבר על-ידי שני האזרחים לאחרים וחלקו אף הועבר הלאה בתפוצה רחבה לגורמים רבים בלתי מורשים. העברת המידע באופן האמור הובילה לסיכון ממשי לחיי אדם וביטחון המדינה.

לוגו שב"כ
"אירוע חריג וחמור". שב"כ צילום: יח"צ - חד פעמי, שירות הביטחון הכללי
רונן בר,ראש השב"כ, 5 במאי 2024
ראש השב"כ רונן בר צילום: ראובן קסטרו

בהודעה שפרסמו בשב"כ הובהר כי בחקירה עלה כי העובדת או מי מהמעורבים הנוספים, לא פעלו באופן מכוון לפגיעה בביטחון, זאת לצד החומרה הברורה במעשים. מטעמים של שמירה על ביטחון המדינה הוטל צו איסור פרסום על זהות הנאשמים וכל פרט נוסף מפרטי החקירה.

מקור חשיפת המידע המסווג אותר על ידי השב"כ וטופל באופן מיידי ובחומרה רבה בחקירה משותפת עם יאחב"ל בלהב 433. משב"כ נמסר כי "מדובר באירוע חריג וחמור שאינו משקף את ערכי השירות ואת עובדיו".

עוד באותו נושא: