logo

חמאס הבהיר למתווכות שהוא עדיין לומד את ההצעה להפסקת אש

147

נתניהו: למרות לחצים בינלאומיים לא פשוטים - נשנה את המציאות. כוחות צה"ל אתרו מחרטה לייצור אמצעי לחימה ברפיח. החות'ים והמיליציות העיראקיות טוענים: תקפנו את נמל חיפה בכטב"מכוחות הביטחון עצרו 21 מבוקשים ברחבי יהודה ושומרון | כל העדכונים

כתבי וואלה! חדשותעודכן לאחרונה 06/06/2024 - 22:57
תיעוד: יירוט מטרה אווירית חשודה במרחב מטולהצילום: דובר צה"ל

קטאר: חמאס עדיין לא מסרה את תשובתה למתווכות. הם לומדים את ההצעה

שר החוץ של קטאר אמר הערב (חמישי): "חמאס עדיין לא הגיש למתווכות את תגובתו להצעה להפסקת האש, הוא עדיין לומד אותה".

אזעקות נשמעו באצבע הגליל

אזעקות המתריעות על ירי טילים ורקטות נשמעו בגושרים, במעיין ברוך ובבית הלל.

דובר צה"ל הציג תמונות של מחבלים שזוהו במתחם בית הספר של אונר"א

דובר צה"ל דניאל הגרי אמר הערב בהודעה לעיתונות כי כוחות צה"ל פעלו לפנות בעת חדירת המחבלים מעזה בנחישות ומנעו פיגוע גדול יותר. "כוחות צה"ל ממשיכים במאמץ בעזה", אמר הגרי. לדבריו, באירוע בבית הספר של אונר"א בנוציראת תקף צה"ל באמצעים מדויקים כוחות של מחבלים שחלקם השתתפו בטבח ב-7 באוקטובר. הוא שלח תנחומים למשפחות החיילים שנפלו ביממה האחרונה. "תקפנו בדרום לבנון מטרות של חיזבאללה והרגנו פעילים. התמונות של השריפות בצפון לא יכולות להשאיר אף אחד אדיש. אנחנו ממשיכים במוכנות אל מול חיזבאללה. בפיקוד המרכז כוחות עצרו מבוקש חמאס שעסק בייצור ופיתוח מטענים. חילופי אש התנהלו עם חמושים. המבוקש שנעצר הועבר להמשך חקירה".

הדובר נשאל איך יתכן שחוליות מחבלים עדיין יכולות לעבור את המכשול הראשון ולהיכנס לישראל. "אנחנו פועלים ברפיח נגד הטרור של חמאס. הנדבך החשוב ביותר הוא מעבר פילדלפי, איתור כל מערך התת קרקעי. מעבר לכך אנחנו מטפלים במעבר התת קרקע ומשמידים אותו. דרך שם עברו המחבלים. זה מראה את ההערכות שלנו בגבול גם בערפל כבד, ואת חשיבות התצפיתניות במניעה מאזרחי ישראל פיגוע קשה".

בתגובה לביקורת על רציפות הפעולה ברפיח אמר הגרי: "אנחנו נלחמים במלחמה רב זירתית, מנהלים לחימה מול חיזבאללה, עסוקים בהגנה על שמי המדינה וגם נלחמים בעזה שמונה חודשים. לטפל בחמאס לוקח זמן. מי שאומר משהו אחר, מציג אשלייה לציבור. רפיח הוא אזור מורכב. צה"ל פינה מיליון אזרחים, זה אירוע חסר תקדים. רפיח הוא צינור החמצן של חמאס. זה טופל. יחידות מיוחדות פועלות בפנים בפעילות רצינית ביותר, ואנחנו נחשוף את הפעילות לא בתקשורת. אנחנו מטפלים בגדודים של חמאס ברפיח, וטוב שזה קורה, בצורה מדויקת ששומרת על ביטחון כוחותינו וגם על היחסים עם מצרים והלגיטימציה הבינלאומית".

הגרי הדגיש שבפעולה בבית הספר בנוציראת, צה"ל עצר פצצה מתקתקת, הצליח להפריד בין החוסים בבית הספר לבין מחבלים, המתין שלושה ימים ואיתר שלוש כיתות שבהן הסתתרו המחבלים. ברגע שעל פי המודיעין לא היו נשים וילדים במתחם, לדבריו, השתמש צה"ל בחימוש מדויק כדי לפגוע בכיתות שזוהו. הוא הציג תמונות של המחבלים שזוהו על ידי צה"ל. הגרי הוסיף שהשימוש במתקנים של ארגוני סיוע על ידי חמאס הוא פשע מלחמה.

מנכ"ל משרד ראש הממשלה סייר בגליל ובגולן

מנכ"ל משרד ראש הממשלה יוסי שלי ערך היום סיור ביישובי קו העימות, כחלק ממטה היישום לקידום החלטת הממשלה "שחר לצפון" לשיקום ופיתוח אזור הצפון. שלי פגש ראשי רשויות בגליל ובגולן. בתום הביקר אמר: "משרד ראש הממשלה בהובלת ראש הממשלה נתניהו מחויב ליישום כולל של החלטת הממשלה 'שחר לצפון' לשיקום ופיתוח היישובים בזמנים מורכבים אלה. ההחלטה שהתקבלה מחזקת את יישובי הצפון בטווח המיידי ומסמנת את מנועי הצמיחה לאזור".

צה"ל חיסל קרוב ל-40 מחבלים בעזה ביממה האחרונה

צה"ל הרג הלילה ‏מעל 30 מחבלים הלילה במחנה נוציראת ועוד 8 הבוקר באזור שאטי.

פריט אמל"ח נפל בקריית שמונה, נזקים נגרמו לרכוש

המשטרה הודיעה הערב כי היא מטפלת בזירת נפילה של פריט אמל"ח בסביבת העיר קרית שמונה ללא דיווח על נפגעים בשלב זה, נזק נגרם לרכוש. שוטרים וחבלני המשטרה של המחוז הצפוני מבודדים כעת את זירת הנפילה וסורקים אחר שרידים נוספים, לשם הסרת סיכון נוסף לציבור. על פי דיווחים, נזק נגרם לקניון בעיר.

זגוגיות התנפצו בקניון בק"ש
זגוגיות התנפצו בקניון בק"ש צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

דובר צה"ל מאשר: מחבלים חוסלו במהלך פעילות בג'נין

דובר צה"ל מודיע כי בשעות האחרונות לוחמי יחידת דובדבן וסיירת חרוב, בהכוונת השב"כ, פעלו לסיכול טרור בג'נין. במהלך הפעילות, הכוחות ניהלו חילופי אש מול מחבלים חמושים. הם חיסלו ופגעו במחבלים ובזורקי מטענים וכן עצרו מבוקש החשוד בפעילות טרור. במקביל, וכסיוע לפעילות הכוחות, מסוק קרב של חיל האוויר תקף במרחב. אין נפגעים לכוחותינו.

חשד לחדירת כלי טיס עוין באצבע הגליל

אזעקות המתריעות על חדירת כלי טיס עוין נשמעו בקריית שמונה וביישובים נוספים בסביבה.

כוחות צה"ל אתרו מחרטה לייצור אמצעי לחימה ברפיח

לוחמי צוות הקרב של חטיבת גבעתי פועלים תחת אוגדה 162 במרחב רפיח. הכוחות מחסלים מחבלים חמושים שמהווים איום על הכוחות, מאתרים פירים ומשמידים תשתיות טרור. במהלך פעולה ממוקדת של גדוד צבר, הכוחות איתרו מחרטה לייצור אמצעי לחימה. במרחב אותרו עשרות אמצעי לחימה שונים ביניהם רובים, רימונים, מחסניות ועוד. בנוסף, לוחמי סיירת גבעתי זיהו במרחב בית ממולכד באמצעות רחפן ואיתרו מצבור ובו עשרות פצצות מרגמה.

מחרטה לייצור אמצעי לחימה שאיתרו גדוד צבר בעזה6ביוני2024
מחרטה לייצור אמצעי לחימה שאיתרו גדוד צבר בעזה6ביוני2024 צילום: דובר צה"ל

נתניהו בפיקוד מרכז: "מה שלא יהיה - נשנה את המציאות"

ראש הממשלה נתניהו קיבל היום סקירה מבצעית ממפקד פיקוד המרכז האלוף יהודה פוקס, אשר כללה את המבצעים ההתקפיים שבוצעו לאחרונה במחנות הפליטים ובכפרים והמאמץ הרחב לסיכול הטרור. כמו כן, קיבל רה"מ נתניהו גם סקירה על מאמץ ההגנה על היישובים, צירים וקו התפר, וכן על פריסת הכוחות והתקדמות בניית המכשול.

נתניהו אמר בתום הדיון: "מדינת ישראל נמצאת במערכה קשה בהרבה חזיתות. אנחנו נלחמים בדרום, אנחנו נלחמים בצפון, אנחנו נלחמים גם כאן ביהודה ושומרון. המאמץ הזה מתבצע תוך כדי לחצים בינלאומיים לא פשוטים שמופעלים עלינו. אבל אני יכול להבטיח דבר אחד: מה שהיה לא יהיה - אנחנו נשנה את המציאות הזאת. אני סומך על החיילים שלנו, על המפקדים שלנו ועל זרועות הביטחון שלנו להבטיח את ביטחון ישראל".

ראש הממשלה בנימין נתניהו  בפיקוד מרכז: "מה שהיה לא יהיה - אנחנו נשנה את המציאות הזאת"
ראש הממשלה בנימין נתניהו בפיקוד מרכז: "מה שהיה לא יהיה - אנחנו נשנה את המציאות הזאת" צילום: אתר רשמי, לע"מ

גם המיליציות בעיראק טוענות: תקפנו את נמל חיפה

מיליציות ההתנגדות האסלאמית בעיראק טענו בהודעה רשמית שהיו שותפות לשתי תקיפות של החות'ים בנמל חיפה. מוקדם יותר הודיעו החות'ים על תקיפה. בצה"ל הכחישו את הדברים.

עוד באותו נושא: