logo

אחרי 4 חודשים: מטח שוגר לגוש דן מרפיח; חמאס: "תגובה לטבח ברצועה"

338

המטח נורה כ-800 מטרים בלבד מכוח צה"ל. חלקי רקטה נפלו ברעננה, הרצליה וליד כפר סבא, ושתי נשים נחבלו קל בדרכן לממד. גורם ביטחוני: חמאס ינסה למצות את יכולות שיגוריו לטווח הארוך לפני שצה"ל יתמרן אליהם. הפעם האחרונה בה בוצע ירי לאזור הייתה ב-29 בינואר

אמיר בוחבוט
יניר יגנה
אורי סלע
ארז הראל
אמיר בוחבוט,יניר יגנה,אורי סלע,ארז הראלעודכן לאחרונה 26/05/2024 - 15:22
יירוט רקטות בשמי המרכז, 26 במאי 2024צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

מטח של 8 רקטות שוגר היום (ראשון) לגוש דן והשרון מרפיח. זאת, לאחר ארבעה חודשים בה לא שוגרו מטחים לאזור, כשהפעם האחרונה נרשמה ב-29 בינואר. באזור השרון, נשמעו בפעם האחרונה אזעקות ב-21 בדצמבר. המטח נורה כ-800 מטרים בלבד מכוח צה"ל שפועל סמוך לרפיח. מצה"ל נמסר כי בוצעו כמה יירוטים.

אזעקות הופעלו בשורת ישובים באזור, בהם תל אביב, הרצליה, פתח תקווה, הוד השרון, רמת השרון, רעננה, כפר שמריהו, נווה ימין, צופית, ואבן יהודה.

שיגור רקטות מאיזור מעבר רפיח, 26 במאי 2024
שיגור רקטות מאיזור מעבר רפיח, 26 במאי 2024 צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

כוחות הביטחון שסרקו את הזירות לאחר הירי איתרו רקטה שנפלה ליד יקום, וכן חלקי רקטה שנפלו ברעננה, הרצליה ובשטח סמוך לכפר סבא. כמו כן, כתוצאה מהירי נחבלו שתי נשים בגילאי 32 ו-50 באורח קל בעת שעשו את דרכן לממד. לא דווחו נפגעים נוספים.

זמן קצר לאחר הירי, אזעקות הופעלו גם בגבול הצפון בעקבות חשש לחדירת כלי טיס עוין, וכן בעוטף עזה בשל ירי טילים.

מטח בוצע במרכז .26 במאי 2024
מטח בוצע במרכז .26 במאי 2024 צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
מטח בוצע במרכז .26 במאי 2024
מטח בוצע במרכז .26 במאי 2024 צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

בתגובה לירי, אישר חמאס כי שיגר מטח גדול לאזור. "ירינו מטח גדול על תל אביב בתגובה למעשי הטבח ברצועה", נמסר.

גורם ביטחוני העריך כי חמאס ינסה למצות את יכולות השיגור שלו לטווח הארוך לפני שצה"ל יתמרן אליהם. כמו כן, העריך הגורם כי לחמאס יש יכולות נוספות ברפיח - במקומות שאליהם לא הגיעו הכוחות עד כה, ומהם ביכולותו לשגר לגוש דן.

נפילה של טיל ליד קיבוץ יקום 26 במאי 2024

צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

יירוט רקטה בשמי תל אביב, 26 במאי 2024
יירוט רקטה בשמי תל אביב, 26 במאי 2024 צילום: ראובן קסטרו

דקות לאחר הירי, הגיב השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר לירי. "רפיח, בכל הכוח!", כתב בפוסט שפרסם בחשבון הטוויטר שלו.

שר הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, יצחק וסרלאוף הגיב גם הוא למטח. "המחבלים ברפיח בפרפורי הגסיסה האחרונים", כתב . "ברגע שצה"ל ייכנס בכל הכח לרפיח, זמנם נגמר. גם בחמאס מבינים ששעון החול פועל לרעתם והכניסה לרפיח היא עובדה מוגמרת, לכן הם פורקים את מה שנשאר. רפיח עכשיו בכל בכח, עד להכרעה!".

משה דוידוביץ ראש המועצה האזורית מטה אשר ויו"ר פורום קו העימות, הגיב לירי תוך שתקף. "עשר רקטות נפלו במרכז הארץ והמדינה סוערת", מסר. "יום יום עשרות רקטות נורות לעבר ישובי קו העימות והגליל, כולל טילי נ"ט וכטב"מים מתאבדים, ושתיקה. שוב ושוב ההוכחה שלא סופרים את הצפון".

עוד באותו נושא: