logo

שב"כ והמשטרה עצרו את אחותו של הנייה שגרה בישראל

309

צבאח עבד אל סאלם הניה, אחותו של ראש הלשכה המדינית של חמאס, נעצרה בחשד לקיום קשר עם פעילי חמאס, הזדהות עם ארגון הטרור וביצוע הסתה. במהלך הפשיטה בביתה איתרו הכוחות מסמכים, אמצעי מדיה, טלפונים וראיות הקושרות אותה לעבירות ביטחוניות חמורות

יניר יגנה
יניר יגנהעודכן לאחרונה 01/04/2024 - 11:20
תל שבע: הבית של סבאח הניה אחותו של מנהיג חמאסצילום: חוסיין אל עוברה

כוחות הביטחון התירו לפרסום היום (שני) כי צבאח עבד אל סאלם הניה, אחותו של ראש הלשכה המדינית של חמאס איסמעיל הנייה, נעצרה בביתה בתל שבע במסגרת פעילות בשם "זריחה מוקדמת". לאחר חקירה משותפת של משטרת ישראל והשב"כ פשטו כוחות רבים על ביתה בחשד לקיום קשר עם פעילי חמאס והזדהות עם ארגון הטרור וביצוע הסתה. במהלך החיפוש איתרו הכוחות מסמכים, אמצעי מדיה, טלפונים, ממצאים נוספים וראיות הקושרות אותה לעבירות ביטחוניות חמורות. בביתה נמצאו גם מאות אלפי שקלים במזומן.

כוחות הביטחון עצרו את אחותו של איסמעיל הנייה בשם צבאח עבד אל סאלם הניה
ניצב אמיר כהן ותנ"צ אפי שימן מפקחים על המבצע צילום: דוברות משטרת ישראל

הניה, בת 57, נעצרה לחקירה ביחידה המרכזית של ימ"ר נגב. על בסיס חומר הראיות שייאסף נגדה היא תובא היום לדיון בבית משפט השלום בבאר שבע בבקשה להאריך את מעצרה.

מנהיג חמאס אסמאעיל הנייה
מנהיג חמאס אסמאעיל הנייה צילום: רויטרס
כוחות הביטחון עצרו את אחותו של איסמעיל הנייה בשם צבאח עבד אל סאלם הניה
תיעוד מההיערכות המבצעית לפעילות "זריחה מוקדמת" צילום: דוברות משטרת ישראל
תל שבע: הבית של סבאח הניה אחותו של מנהיג חמאס
תל שבע: הבית של סבאח הניה אחותו של מנהיג חמאס צילום: אתר רשמי, חוסיין אל עוברה
כוחות הביטחון עצרו את אחותו של איסמעיל הנייה בשם צבאח עבד אל סאלם הניה
במהלך החיפוש איתרו הכוחות מסמכים הקושרים אותה לעבירות ביטחוניות חמורות צילום: דוברות משטרת ישראל
כוחות הביטחון עצרו את אחותו של איסמעיל הנייה בשם צבאח עבד אל סאלם הניה
חקירה משותפת של משטרת ישראל והשב"כ צילום: דוברות משטרת ישראל

מפקד המחוז הדרומי, ניצב אמיר כהן, שיבח את שיתוף הפעולה של משטרת ישראל ומנגנוני הביטחון של המדינה בטיפול במסיתים לאלימות ומעשי טרור ואלו המזדהים ותומכים בארגוני הטרור ובמחבלים בזמן מלחמה ובשגרה.

ניצב כהן הדגיש כי "המחוז הדרומי לא יבחל בשום אמצעי במלחמה נגד הטרור וישתמש בכל האמצעים והכלים העומדים לרשותו, בכל מקום, על מנת ליצור הרתעה במקביל לסיכול אירועי פח"ע, במטרה להבטיח את שלומם וביטחונם של אזרחי ישראל".

עוד באותו נושא: