logo

דובר צה"ל: חמאס מונע הפסקת אש הומניטרית ועסקת חטופים

90

שר החוץ כ"ץ: "ארדואן - אחד מגדולי האנטישמים בהיסטוריה". הרמטכ"ל וראש השב"כ קיימו היום אישור תוכניות להמשך המלחמה. אזעקות נשמעו בגליל, צה"ל תקף יעדים של חיזבאללה בלבנון | עדכונים שוטפים

כתבי וואלה!עודכן לאחרונה 09/03/2024 - 23:31
בווידאו: פעילות גדוד נצח יהודה ברצועת עזהצילום: דו"צ

דיווח בלבנון: חמישה הרוגים בתקיפה ישראלית

מקורות ביטחוניים בלבנון מסרו הערב שחמישה אזרחים נהרגו בתקיפה ישראלית בדרום לבנון. לפי הדיווח, תשעה בני אדם נפצעו בתקיפה.

ההפגנה בקפלן: נתיבי איילון נחסמו, המשטרה הפעילה מכת"זית

מפגינים חוסמים הערב את נתיבי איילון לכיוון צפון, אחרי ההפגנה שהתקיימה בקפלן בקריאה לבחירות. המשטרה הפעילה מכת"זית כדי לפזר את המפגינים, והחלה במעצרים.

לכתבה המלאה

הודעת דובר צה"ל הערב: חמאס מונע הפסקת אש הומניטרית

בווידאו: דובר צה"ל: חמאס מונע הסכם לשחרור החטופים והפסקת אש הומניטרית

צילום: דו"צ

המשטרה חסמה את צומת עזריאלי בעקבות ההפגנה נגד הממשלה

בדומה לשבוע שעבר, המשטרה חסמה את צומת עזריאלי לכל הכיוונים והציבה שוטרים במרכזה, כך שהמפגינים מקיפים אותה. אלפים מפגינים בקפלן ובמוקדים נוספים, בהם כפר סבא, רחובות, חיפה וקיסריה.

שר החוץ כ"ץ: ארדואן - אחד מגדולי האנטישמים בהיסטוריה

שר החוץ ישראל כ"ץ מסר הערב: "‏התמיכה של ארדואן ⁦בפשעי הרצח והמין של החמאס נגד היהודים ומדינת ישראל, הופכת אותו לאחד מגדולי הצוררים והאנטישמים בהיסטוריה, ואת טורקיה למדינה תומכת הטרור הגדולה בעולם לצד אירן. איזו חרפה לרפובליקה שייסד אבי טורקיה המודרנית כמאל אטאטורק"..

אזעקות נשמעו בכמה יישובים בגליל

אזעקות נשמעו בדקות האחרונות ביישובים יפתח, מלכיה ורמות נפתלי בגליל.

הותר לפרסום: רס"ן עמישר בן דוד נפל אתמול בקרבות בעזה

הותר לפרסום: רס"ן (מיל') עמישר בן דוד, בן 43, מעלי, מפקד חפ"ק מפקד עוצבת הקומנדו, נפל אתמול בקרב בדרום רצועת עזה.

הרמטכ"ל וראש השב"כ קיימו היום אישור תוכניות להמשך המלחמה

הרמטכ"ל וראש השב"כ קיימו היום אישור תוכניות להמשך המלחמה בפיקוד הדרום, יחד עם מפקד פיקוד הדרום, סגן ראש השב"כ ומפקדים נוספים.

צבא ארה"ב: לפחות 28 כטב"מים הופלו היום מעל לים האדום

צבא ארצות הברית מסר כי הוא הפיל היום לפחות 28 כטב"מים מעל לים האדום.

מטוסי קרב תקפו מטרות של חיזבאללה בלבנון

מטוסי קרב תקפו לפני זמן קצר מספר מטרות טרור של חיזבאללה בשטח לבנון. בין המטרות שהותקפו, מבנים צבאיים באזור עייתא א-שעב שבהם פעלו מחבלי חיזבאללה, מפקדות צבאיות באזור מג'דל זון וכפרא, ותשתית טרור באזור מחיבב. במהלך היום זוהו מספר שיגורים שחצו משטח לבנון לעבר מקומות בצפון הארץ. כוחות צה"ל תקפו את מקורות הירי.

מפקד פיקוד צפון: מחזקים את המוכנות ליציאה למתקפה בלבנון

מפקד פיקוד הצפון, אלוף אורי גורדין נפגש אתמול עם רכזי הביטחון של יישובי המועצות האזוריות מטה אשר ומעלה יוסף, בהמשך לסדרת המפגשים וכחלק מחשיבות והידוק הקשר בין פיקוד הצפון למועצות והתושבים בגזרה.

במפגש התקיים שיח פתוח עם הרכזים, שבו הציג האלוף את עיקרי הערכת המצב ועשיית הפיקוד בתקופה האחרונה, וכן את תהליכי האצת המוכנות להמשך ואף העמקת הלחימה בגזרה הצפונית.

מדברי מפקד פיקוד הצפון, אלוף אורי גורדין: "הערכה רבה מאוד על העשייה שלכם, ולשותפות הזו - אנחנו פה ביחד. המחרשה והנשק מקום המדינה ימשיכו גם קדימה בשילוב ובחיבור הזה. יש לא מעט הישגים בתוך המערכה והדחיקה שלהם אחורה, הרבה מאוד פגיעה בתשתיות שלהם, ביכולות שלהם ובמרחבים שלהם. אנחנו מחזקים את המוכנות כל הזמן ליציאה למתקפה בלבנון. המחויבות שלנו, שלי, היא לשנות את המצב הבטוחני כדי שאפשר יהיה להחזיר את התושבים הביתה".

בווידאו: מפקד פיקוד הצפון: ״אנחנו מחזקים את המוכנות ליציאה למתקפה בלבנון״

צילום: דו"צ

עוד באותו נושא: