logo

משפחות בני הערובה שנהרגו קוראות להשהות את מינוי תא"ל חירם

34

הרמטכ"ל יבחן את מינויו של הקצין הבכיר לתפקיד מפקד אוגדת עזה או לתפקיד מטה באופן זמני לאור הביקורת שנמתחה על תפקודו ב-7 באוקטובר בקיבוץ בארי. בני המשפחות של ההרוגים יצאו בקריאה דומה: "צריכות להינתן תשובות. עד אז, ראוי שלא ידונו בקידומים כלל"

יניר יגנה
יניר יגנהעודכן לאחרונה 22/02/2024 - 13:01
בווידאו: 87 ימים אחרי שנלקחו בשבי חמאס חטופים מבארי חזרו לבתים ההרוסיםצילום: אורי סלע, אבי רוקח

הרמטכ"ל הרצי הלוי נדרש לבחון את דחיית שיבוצו של מפקד אוגדה 99, תא"ל ברק חירם, לתפקיד מפקד אוגדת עזה, או לתפקיד מטה באופן זמני - כך סיפרו אמש (רביעי) גורמים צבאיים בשיחות סגורות. זאת, כשבצה"ל החלו לתחקר את נסיבות האירוע מה-7 באוקטובר בו חירם הורה על ירי פגזי טנק לעבר מבנה בקיבוץ בארי בו התבצרו מחבלי חמאס שכתוצאה ממנו נהרגו 13 בני ערובה ישראלים.

כעת, עמרי שפרוני, דודם של ליאל וינאי חצרוני, ושרון כהן, כלתה של פסי, שנהרגו באירוע בני הערובה בבארי, קוראים להשהות את קידומו של תא"ל חירם: "יש מקום להקפיא את התקדמותו של תא"ל ברק חירם לתפקיד בכיר יותר, עד לבירור מלא של המקרים שהתרחשו בבארי. כל הדיווחים לפיהם צה"ל בוחן אפשרות להקפאה זו או אחרת הם ניסיון למוסס את מאבק התושבים לקבלת תשובות וצדק, ולהחליף לתא"ל חירם מינוי עד יעבור זעם. הזעם לא יעבור".

אל"ם ברק חירם
"יש מקום להקפיא את התקדמותו". תא"ל ברק חירם צילום: דובר צה"ל

בני המשפחה הוסיפו כי "אין לנו דבר וחצי דבר אישי נגד תא"ל ברק חירם. אנחנו לא מכירים אותו, אין לנו ספק שהוא קצין מעוטר, אבל על ההתרחשויות בבארי וספציפית על הירי לעבר הבית של פסי כהן צריכות להינתן תשובות. עד אז ראוי שלא ידונו בקידומים כלל".

עוד באותו נושא: