logo

חיתולים ב-120 שקל, ביצים ב-80: המחירים בעזה זינקו בענק, והתושבים זועמים על חמאס

402

המחסור והביקוש הרב ברצועה גרמו לעלויות המוצרים בשווקים להגיע למחירים חסרי תקדים. התושבים לא מסכימים להשלים עם המצב, ובסרטון מדרום הרצועה שהתפשט במהירות, העזתים הטילו את האחריות למצבם על חמאס. "נתחשבן אתכם אחרי המלחמה"

מערכת וואלה חדשותעודכן לאחרונה 14/02/2024 - 06:14
בווידאו: העזתים זועמים ומאשימים את חמאס טיטולים ב120 שקליםצילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

מחירי מוצרי הבסיס ברצועה מרקיעים שחקים, בעקבות המחסור והביקוש הרב. התושבים זועמים, ובסרטון שרץ ברשתות נראה מוכר באחד השווקים בדרום הרצועה מציג את המוצרים שעברו התייקרות קשה, כמו שמן, ביצים וסוכר. "חמאס לא מרחם על האזרחים, נתחשבן אתכם אחרי המלחמה", אמר המוכר בסרטון.

• סוכר - 40 שקל
• שמן 3 ליטר - 120 שקל
• שמן קטן
לפני: 5 שקל
היום: 22 שקל
• עדשים
לפני: 5 שקל
היום: 17 שקל
• תבנית של 30 ביצים
לפני: 10 שקל
אחרי: 80 שקל
• 1.5 ליטר סולר
לפני: 6 שקל
היום: 30 שקל
• חיתולים
לפני: 20 שקל
היום: 120 שקל

רוכל עזתי, 11 בפברואר 2024
היה 10 שקל - עכשיו 80. עזתי עם תבנית ביצים צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
רוכל עזתי, 11 בפברואר 2024
טיטולים ב-120 שקל צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
רוכל עזתי, 11 בפברואר 2024
שמן 3 ליטר ב-120 שקל צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
רוכל עזתי, 11 בפברואר 2024
גם הסולר עלה בהגזמה צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
כוחות צה"ל פועלים ברצועת עזה. 1 בפברואר 2023
פעילות צה"ל ברצועה צילום: דובר צה"ל
צה"ל פתח מסדרון הומניטירי לתושבי חאן יונס, 27 בינואר 2024
אוכלוסייה עוברת במסדרון הומניטרי שפתח צה"ל צילום: דובר צה"ל, דו"צ

בחודש דצמבר האחרון, בתחילתו של השלב השני של המלחמה, החריף המשבר ההומניטרי בעזה, כשמאות אלפי העקורים שנמלטו מהצפון נאלצו למצוא מחסה חדש בחלק הדרומי והצפוף ממילא של הרצועה. אחד התושבים, שעלה לשידור ברדיו, לא חשש להביע את דעותיו על מנהיג חמאס יחיא סינוואר ושותפיו. "יש לי מסר להנהגת חמאס", אמר המרואיין, העיתונאי מוחמד מנסור. "אללה יקלל אתכם. וסינוואר, אתה בן של כלב. אללה ינקום בך על החורבן שהבאת עלינו".

הוא קרא לחמאס לשחרר את יתר החטופים הישראלים שמוחזקים בידיו, לאחר שקריסת עסקת שחרורם הובילה לחידוש הלחימה. "גורשנו מעזה לחאן יונס, ומחאן יונס לרפיח. הפרידו אותנו מהילדים, הנשים והמשפחות שלנו. שחררו כבר את החטופים האלו!", זעם מנסור. "סינוואר, דף והמתועבים שנמצאים איתם מסתתרים מתחת לאדמה. יחיא סינוואר, אפילו מים אין לנו".

עוד באותו נושא: