logo

נתוני צה"ל: 563 לוחמים נפלו מ-7 באוקטובר - 55% מהם מתחילת התמרון בעזה

21

על פי נתוני צה"ל, יותר מ-9,000 חיילים שנפצעו בלחימה פונו לבתי החולים השונים. בנוסף, כ-1,800 חיילים פונו לטיפול נפשי במהלך המלחמה ולכ-150 מתוכם ירד פרופיל נפשי. כיום, יש בשירות פעיל יש 130 אלף חיילים, ובשיא התמרון היו 287 אלף

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 07/02/2024 - 18:50
פעילות כוחות צהל ברצועת עזהצילום: דובר צה"ל

דובר צה"ל עדכן הערב (רביעי) כי מ-7 באוקטובר נפלו 563 חיילים, ויותר מ-9,000 פצועי לחימה פונו לבתי החולים השונים. 55% מהחללים - נפלו מתחילת התמרון הקרקעי ברצועת עזה. עוד עולה מהנתונים של צה"ל כי כ-1,800 חיילים פונו לטיפול נפשי במהלך המלחמה ולכ-150 מתוכם ירד פרופיל נפשי. בנוסף לכך, קרוב ל-26 אלף חיילי מילואים עברו עיבוד מראות הלחימה עם קציני בריאות נפש ומפקדים.

לכל העדכונים על המלחמה

כיום בשירות פעיל יש 130 אלף חיילים, בשיא התמרון היו 287 אלף, כש-112 אלף מתוכם היו בעלי משפחות, 50 אלף התנדבו ו-40 אלף היו נשים ששירתו במילואים. קרן הסיוע של צה"ל לחיילי המילואים נאמדת כיום בכ-240 מיליון שקלים, והיא צפויה לגדול לכחצי מיליארד שקלים. עד כה הגיעו למוקד צה"ל 92 אלף פניות פניות.

לוחמי צוות הקרב של חטיבת הצנחנים. 4 בפברואר 2024
פעילות צה"ל ברצועה צילום: דובר צה"ל

מוקדם יותר היום עדכן צה"ל כי בכוונתו להאריך את השירות הסדיר לגברים ולנשים בתפקידי לוחמה ל-36 חודשים. לפי הצבא, השינוי יאפשר חזרה לכשירות של סדרי כוח בצבא בהמשך המלחמה. בצבא מסבירים כי התכנון העתידי יגדיל משמעותית את מספר המשרתים במילואים בכל נקודת זמן בשיעור של עד פי חמישה לעומת שנת 2023. בשנה הנוכחית משרתי המילואים יהוו כ-10% מהמשרתים. בתוך כך, גיל הפטור ממילואים צפוי לעלות מ-40 ל-46.

עוד באותו נושא: