logo

אמו של נרצח בנובה: "קיבלתי את גופתו כמו חתול בתוך שק, רוצה לקבל תשובות"

53

בדיון בכנסת ביקרה הדר גולן בחריפות את הטיפול בה, לאחר שלא קיבלה תשובות על מותו של בנה במסיבה ברעים: "תחזירו את הכבוד שלנו ותעצרו את זה", אמרה. נציג המשטרה: "אין פרט שאנחנו יודעים שהמשפחות לא". יו"ר הוועדה: "נמליץ להקים גוף שייתן מענה לנפגעי הפסטיבל"

יקי אדמקר
יקי אדמקרעודכן לאחרונה 05/02/2024 - 14:53
בווידאו: תיעוד של החורבן שנותר אחרי הטבח במסיבת הטבע ברעיםצילום: יותם רונן

הדר גולן, אמו של אריאל ביטון, שנרצח במסיבת נובה, ביקרה היום (שני) בדיון בכנסת את הטיפול במשפחתה בעקבות אבדן בנה בטבח ב-7 באוקטובר. "נתנו לי את הגופה ולא נתנו לי אפילו לפתוח את השק", שיחזרה בדיון בוועדה לביטחון לאומי, שעסקה במשפחות הנרצחים במסיבה ברעים. "אני רוצה לדעת למה הבן שלי מת, הוא לא חתול בשק".

"אני לא קוראת לזה אסון נובה אלא מחדל נובה", אמרה. "המחדל הראשון שהמסיבה הייתה מאושרת ע"י הצבא והמשטרה. המחדל השני שהשאירו אותם ככה למות, לא יודעים למה הם מתו, למי הם קראו. ברמה של אמא וילד זה הורג. אני לא מסוגלת לתפקד. גם אני הייתי מאושפזת וכול יום זה יותר קשה. המחדל השלישי שנתנו לי את הגופה ולא נתנו לי אפילו לפתוח את השק.

"תחזירו לנו את הכבוד שלנו ותעצרו את זה", הפצירה. "שבוע הבא הבת שלי מתגייסת, אני לא רוצה שהיא תיתן משהו למדינה הזאת שהפקירה אותנו".

הדר פיטוסי גולן אמו של אריאל ביטון לוחם נח"ל שנרצח בנובה בועדה לבטחון לאומי, פברואר 2024
"הבן שלי לא חתול בשק". גולן צילום: נועם מושקוביץ

נציג המשטרה, נצ"מ מוטי שיף, מאגף החקירות בלהב, אמר בדיון כי הם "מלווים את המשפחות מאז ה-7 לאוקטובר. מדובר על חקירה פלילית הכי מורכבת וקשה שהמשטרה נתקלה בה מאז קום המדינה". לדבריו, המשטרה תקים מערכת חדשה שתסייע להתחקות אחר השתלשלות האירועים בטבח במסיבה. "זה אירוע לא פשוט לשוטרים שיושבים ארבעה חודשים, ומקבלים טלפונים בכל שעה בכל זמן הכל בשביל עוד בדל מידע וראיה. אין פרט שאנחנו יודעים שהמשפחות לא ידעו כי זכותכם לדעת. אבל לצערי לא תמיד אנחנו יודעים", הוסיף.

הועדה לבטחון לאומי, פברואר 2024
"נמליץ להקים גוף שייתן מענה". הדיון בוועדה לביטחון לאומי, היום צילום: נועם מושקוביץ

יו"ר הוועדה לביטחון לאומי, ח"כ צביקה פוגל אמר בסיכום הדיון: "לפסטיבלים לא נתנו מענה. חייב להיות גורם רשמי ולהראות שלמדינה הזאת יש גם לב ולא רק כסף, זאת תהיה ההמלצה וההנחיה של הוועדה לממשלה. שיקום גוף שיתן לזה מענה. נצטרך לעשות משהו שונה ולתת מענה למשפחות ונפגעי הפסטיבלים".

עוד באותו נושא: