logo

איתרו כספי טרור והשמידו תשתיות: פעילות לוחמי הצנחנים בחאן יונס

8

הלוחמים איתרו אמצעי לחימה, פירים ועמדות תצפית בשכונת אל עמל בעיר. במסגרת הלחימה, הכוחות חיסלו חוליות מחבלים כשהם מנהלים קרבות ירי מטווח קרוב, ירי צלפים והכוונת כלי טיס. בנוסף אותרו 3 מיליון שקלים ששימשו את חמאס ככספי טרור

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 04/02/2024 - 16:57
לוחמי צהל מחסלים מחבל מהאוויר לפני שמבצע ירי 04.02.24צילום: דוצ

במסגרת פעילות צוות הקרב של חטיבת הצנחנים בשכונת אל עמל בחאן יונס, הלוחמים איתרו היום (ראשון) אמצעי לחימה, עשרות תשתיות טרור של חמאס, פירי תת קרקע, עמדות תצפית ומפעלים לייצור אמצעי לחימה שונים.

לוחמי צוות הקרב של חטיבת הצנחנים. 4 בפברואר 2024
לוחמי צוות הקרב של חטיבת הצנחנים. 4 בפברואר 2024 צילום: דובר צה"ל

הלוחמים זיהו בכמה אירועים, חוליות מחבלים שניסו לבצע ירי לעברם ולהניח מטענים בסמוך אליהם. לוחמי הצנחנים חיסלו את המחבלים בקרבות מטווח קרוב, ירי צלפים, בסיוע ירי מרגמות, והכווינו כלי טיס של חיל האוויר.

לוחמי צוות הקרב של חטיבת הצנחנים. 4 בפברואר 2024
לוחמי צוות הקרב של חטיבת הצנחנים. 4 בפברואר 2024 צילום: דובר צה"ל

בנוסף, בעקבות אינדיקציה מודיעינית פשטו הלוחמים על כספות של חמאס ועל משרד חלפנות של הארגון, בהם אותרו יותר מ-3 מיליון שקלים ששימשו ככספי טרור. עוד אותרו מסמכים מודיעיניים של חמאס.

עוד באותו נושא: