logo

הלחימה מתעצמת בדרך למחבוא של סינוואר: המבצע הנרחב של צה"ל בחאן יונס

85

אוגדה 98 פתחה במבצע על מרכז העיר, במטה לייצר לחץ ממספר כיוונים ולהביא לכניעה של גדודי חטיבת חאן יונס שנותרו במרחב. גורמים במערכת הביטחון מעריכים כי סינוואר תכנן מראש להסתתר בלב חאן יונס, עיר הולדתו, ולקבל הגנה לא רק של החטיבה - אלא גם של בני החמולה שלו

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 22/01/2024 - 23:50
תיעוד: כוחות שלדג פועלים בתוך מנהרת טרור בלב העיר עזהצילום: דובר צה"ל

אוגדה 98 פתחה בימים האחרונים במבצע אוגדתי על מרכז חאן יונס, במטה לייצר לחץ ממספר כיוונים ולהביא לכניעה של גדודי חטיבת חאן יונס שנותרו במרחב. מחציתה של החטיבה, שמנתה ארבעה גדודים, פורקה על ידי צה"ל.

גורמים במערכת הביטחון מעריכים כי מנהיג חמאס, יחיא סינוואר, תכנן מראש להסתתר בלב חאן יונס, עיר הולדתו, ולקבל הגנה לא רק של החטיבה - אלא גם של בני החמולה שלו ונאמנים שטיפח לאורך שנים. בהתאם לכך, בנה סינואר את מקום מחבואו התת קרקעי המושקע והמסועף ביותר ברצועת עזה כדי להקשות על כל גורם עוין שיתמרן ללב הרצועה לאתר את פתחיה ומרכז העצבים שלה.

צה"ל חשף את מנהרת הטרור הגדולה ביותר שנחשפה- פרויקט שנבנה בהובלתו של מחמד סינוואר בצפון רצועת עזה
צה"ל חשף את מנהרת הטרור הגדולה ביותר שנחשפה- פרויקט שנבנה בהובלתו של מחמד סינוואר בצפון רצועת עזה צילום: דובר צה"ל
מנהרת הטרור הגדולה ביותר שנחשפה- פרויקט שנבנה בהובלתו של מחמד סינוואר בצפון רצועת עזה
מנהרת הטרור הגדולה ביותר שנחשפה- פרויקט שנבנה בהובלתו של מחמד סינוואר בצפון רצועת עזה צילום: דובר צה"ל

הגורמים העריכו כי מהנדסי חמאס תכננו את האזור בחסות "תחבולות הנדסיות" כדי להסתיר את פתחי האוורור, מקורות האנרגיה והמים והנתיבים הלוגיסטיים המשמשים להעברת מזון ובני אדם. כמו כן, המקום נבנה ככל הנראה בחסות אוכלוסייה ומתקנים רגישים כמו בתי חולים ובתי אזרחים בעומק של עשרות מטרים תוך שימוש בטכניקות מתקדמות.

עוד אמרו הגורמים כי הם לא פוסלים אפשרות שסינואר ושאר הבכירים מקיפים את עצמם בחטופים. בתוך כך, לוואלה! נודע כי ביממה האחרונה הועברו לישראל עשרה מחבלים שנפלו בשבי לאחר שתוחקרו בשטח על ידי חיילי יחידת 504 מאמ"ן.

עוד באותו נושא: