logo

ערבייה ישראלית נפצעה מיידוי אבנים של יהודים בשומרון

37
אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 22/08/2023 - 00:02
בוידאו: מתנחלים הציתו רכוש פלסטיני בכפר אום צפא הסמוך לרמאללהצילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

20 אזרחים ישראלים יידו הערב (שני) אבנים לעבר רכבים פלסטיניים בצומת הגז הסמוך ליישוב שבי שומרון. כתוצאה מיידוי האבנים נפצעה ערבייה ישראלית, והיא פונתה על ידי צוות מד"א לבית החולים מאיר. כמו כן נגרם נזק לכלי רכב אחדים. זאת, לאחר הפיגוע בהר חברון.

מתנחלים הציתו רכוש פלסטיני בכפר אום צפא, 24 ביוני 2023
הצתת שדות פלסטיניים על ידי מתנחלים צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

לוואלה! נודע היום כי 23 גדודים פועלים ביהודה ושומרון והאזור יתוגבר בגדוד ושתי פלוגות נוספות. מעבר לכך, מתחקיר ראשוני של הפיגוע, שבו נרצחה בת שבע ניגרי, עולה כי עמדות השמירה סמוך לזירת הפיגוע היו מאוישות. אחד הלוחמים, אף שמע את ירי המחבלים, אך לא השיב משום שלא זיהה את המיקום המדויק. כמו כן, טרם התברר אם גורמי מודיעין הצביעו מראש על שני הפיגועים האחרונים.

בעקבות התחקיר הראשוני הרמטכ"ל הרצי הלוי הנחה לתגבר את החפ"קים של פיקוד המרכז והשב"כ באזור הגדה ביכולות מודיעין וחיל האוויר לצורך לכידת המחבלים שביצעו הפיגועים בציר חווארה ובצומת הכבשים. בהתאם להתייעצויות בשטח, הוחלט להמשיך עד להודעה חדשה את הכתר הנושם סביב שכם וחברון והבידוקים בצירים של כלי הרכב.

עוד באותו נושא: