logo

דוד חטואל מברך על חיסול המחבל שאחראי לרצח אשתו ובנותיו: "תמיד נגיע למי שפוגע בנו"

101

המחבל ג'אהד ענאם, שהיה אחראי לפיגוע בעוטף עזה ב-2004, שבו נרצחו בנות משפחת חטואל, חוסל עם פתיחת מבצע "מגן וחץ". אב המשפחה, דוד חטואל, בירך על הפעולה: "כל עוד הם פוגעים בנו לא יהיה להם מקום בטוח על פני האדמה"

שלומי הלר
שלומי הלרעודכן לאחרונה 09/05/2023 - 16:41
בווידאו: מבצע "מגן וחץ": צה"ל חיסל 3 בכירים בג'יהאד האסלאמי ברצועת עזהצילום: רויטרס, מג'די פתחיTPS

דוד חטואל, שבנות משפחתו נרצחו בפיגוע בעוטף עזה ב-2004, התייחס הבוקר (שלישי) לחיסול המחבל ג'אהד ענאם, שהיה אחד מהאחראים לפיגוע. "מועבר בכך מסר ברור למרצחים שעם ישראל תמיד יגיע למי שפוגע בו", אמר חטואל. "כל עוד הם פוגעים בנו לא יהיה להם מקום בטוח על פני האדמה".

"אני מודה בשמי ובשם המשפחה כולה לקב"ה ולכוחות הביטחון על החיסול של מי שהיה אחראי לתכנון הפיגוע הרצחני של אשתי טלי וארבע בנותינו, הילה, הדר, רוני ומירב, לפני 19 שנה בדיוק", הוסיף חטואל. "אנחנו באים מתוך ערכי נצח ולא מתוך נקמה".

משפחת חתואל, המשפחה נרצחה בפיגוע טירור ב2004. חוסל המחבל שגרם לפיגוע. 9 במאי 2023
טלי חטואל ובנותיה שנרצחו בפיגוע ב-2004 צילום: באדיבות המשפחה

ג'אהד ענאם היה אחראי גם לשיגור רקטה בשנת 2007, שפצעה קשה את קולט טמסית. בעלה, משה טמסית, אמר כי יום חיסולו של ענאם הוא "היום הכי שמח בשבילי בעולם". הוא סיפר, כי אלוף פיקוד הדרום דאז הגיע לביתו ואמר כי ענאם ומוחמד דף אחראים לירי. "הוא אמר לי שיבוא איתם חשבון, ועכשיו הוא חיסל אותו. נשאר עכשיו רק לחסל את מוחמד דף".

ג'אהד ע'נאם, בכיר בג'יהאד האיסלמי שחוסל ברצועת עזה. 9 במאי 2023
ג'האד ענאם שחוסל הלילה צילום: דובר צה"ל

הלילה חיסל צה"ל שלושה מפקדים בכירים בג'יהאד האסלאמי ברצועת עזה, ובכך יצא למבצע "מגן וחץ". זאת, לאחר תקופה של אי שקט בעוטף עזה, שכללה ירי של רקטות רבות על היישובים באזור. בדרום הוכרז על מצב מיוחד שכולל שהייה לצד מרחבים מוגנים.

ענאם, היה בין המחוסלים ואחד הפעילים הבכירים והוותיקים בארגון הטרור. הוא שימש מזכיר המועצה הצבאית של הארגון, ובין היתר, היה אחראי גם על התיאום ועל העברת כספים ואמצעי לחימה בין הג'יהאד האסלאמי לחמאס.

עוד באותו נושא: