logo

כוחות הביטחון פשטו על בית הוריו של המחבל מפיגוע הדריסה בירושלים

175

חוסין קראקע, שרצח בפיגוע הדריסה בשכונת רמות שני ילדים וצעיר - נורה למוות בזירה. הוא התגורר בבית שכור בעיסאוויה וכעת כוחות הביטחון נערכים לאטימת בית הוריו בשכונת א-טור שבמזרח ירושלים. השר בן גביר חזר על דבריו מזירת הפיגוע: "נחוש לצאת למבצע 'חומת מגן 2'"

שלומי הלר
שלומי הלרעודכן לאחרונה 11/02/2023 - 22:35
בווידאו: כוחות הביטחון אוטמים את בית הורי המחבל מפיגוע הדריסה בירושליםצילום: לפי סעיף 27א לזכויות יוצרים

כוחות הביטחון פשטו הערב (שבת) על בית הוריו של המחבל שביצע את פיגוע הדריסה אתמול בירושלים, שבו נרצחו שלושה בני אדם, מתוכם שני ילדים, ונפצעו ארבעה נוספים. מטרת הפשיטה היא ככל הנראה שלב לפני אטימת הבית.

הפיגוע אירע אתמול בשעות הצהריים בשכונת רמות בבירה, והמחבל, חוסיין קראקע - נורה למוות. לאחר מותו התפרסם כי קראקע, תושב שכונת עיסאוויה, סבל מבעיות נפשיות, ומאחר והוא חי בדירה שכורה יעלו קשיים באטימת והריסת ביתו. הערב, פשטו הכוחות על בית משפחתו שצפוי לעבור איטום.

חוסיין קראקע, ביצע את פיגוע הדריסה בשכונת רמות, ירושלים, 10 בפברואר 2023
נורה למוות בזירה. חוסיין קראקע צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

לאחר הפיגוע, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, שהגיע לזירה, אמר כי הנחה את המשטרה להיערך למבצע "לטיפול בקיני הטרור במזרח ירושלים החל מיום ראשון", שאותו כינה "חומת מגן 2". גורם מדיני אמר בתגובה לדברים כי ההחלטה על היציאה למבצע "חומת מגן" ב-2002 התקבלה בהחלטת ממשלה לאחר ש-131 ישראלים נהרגו בחודש אחד, והדגיש כי "לא מקבלים החלטה על מבצע חומת מגן בזירת פיגוע".

הערב, בן גביר חזר על אמירתו בעניין היציאה למבצע למיגור הטרור והעלה שורת נושאים שהוא מתכוון להציג לקבינט המדיני ביטחוני. "נחוש להוציא לפועל חומת מגן 2 בירושלים", צייץ השר. "לידיעת הגורמים שמתדרכים נגדי, בסמכות המשטרה, להרוס בתים לא חוקיים, לעצור יותר מ-150 יעדים ולפשוט על הבתים, לעצור את ההסתה במסגדים, לעצור חייבי מס ועוד רבות. ישיבת הקבינט חשובה ואבקש שם דברים נוספים, אבל המשילות חשובה מאוד ואני אדאג שכך יהיה".

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בזירת פיגוע דריסה סמוך לתחנת אוטובוס,שכונת רמות, ירושלים, 10 בפברואר 2023
בן גביר בזירת הפיגוע ברמות, אתמול צילום: פלאש 90, יונתן זינדל

בפיגוע, שהתחרש סמוך לשעה 13:00, קראקע בן ה-31, שאושפז במוסדר פסיכיאטרי, האיץ את רכבו והתנגש בתחנת אוטובוס בכניסה לשכונה, בזמן שנוסעים רבים המתינו בה.

יעקב ישראל פלאי בן השש, אשר מנחם פלאי בן השמונה ושלמה לדרמן בן העשרים נרצחו. מרבית הנפגעים הם בני משפחה חרדית אחת שירדו מאוטובוס בתחנה זמן קצר לפני הפיגוע. בלש משטרה שעבר במקום ירה לעבר המחבל והרג אותו.

עוד באותו נושא: