logo

ניסיון פיגוע דקירה מדרום לחברון, המחבל נורה

38

מתחקיר ראשוני עולה כי המחבל הגיע ברכב סמוך למחנה הפליטים אל-פוואר, והתקדם לעבר כוח צה"ל עם סכין שלופה. לפי דובר צה"ל, הלוחמים פתחו בנוהל מעצר חשוד ולאחר שלא נשמע לקריאותיהם - ירו לעברו. לא היו נפגעים בקרב הכוחות

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוטעודכן לאחרונה 08/11/2020 - 10:15
בווידאו: ניסיון פיגוע דקירה בדרום חברוןצילום: מערכת וואלה! NEWS

ניסיון פיגוע דקירה אירע הבוקר (ראשון) סמוך למחנה הפליטים אל-פוואר שמדרום לחברון. מתחקיר ראשוני עולה כי המחבל, גבר כבן 41, הגיע למקום ברכב והתקדם לעבר כוח צה"ל עם סכין שלופה. הלוחמים פתחו בנוהל מעצר חשוד, ולאחר שלא נשמע לקריאותיהם - ירו לעברו. לפי דיווחים, המחבל נורה ארבע פעמים ומצבו קשה.

ניסיון הפיגוע מגיע ברקע גל של אירועים אלימים שאירעו בשבועות האחרונים באזור, שכלל יידוי אבנים מסיבי בצירי תנועה מרכזיים. כמו כן, ביום רביעי שעבר לוחמי צה"ל סיכלו ניסיון פיגוע ירי בכיכר החטיבה המרחבית שומרון, סמוך ליציאה הדרומית מהעיר שכם. גם במקרה זה המחבל נוטרל על ידי לוחמים שהיו במקום, ולא היו נפגעים בקרב החיילים. המחבל, בילאל עדנאן רוואג'בה, שייך למנגנוני הביטחון הפלסטיניים.

זירת הפיגוע בדרום הר חברון 8 בנובמבר 2020
זירת ניסיון הפיגוע, הבוקר צילום: דובר צה"ל
זירת הפיגוע בדרום הר חברון 8 בנובמבר 2020
כוחות צה"ל בזירת ניסיון הפיגוע, הבוקר צילום: דובר צה"ל

יומיים לפני כן, צה"ל הרס את ביתו של המחבל חליל דויכאת, בן 46, שרצח את הרב שי אוחיון בפיגוע דקירה בפתח תקווה בחודש אוגוסט האחרון. בעקבות הריסת הבית, שנמצא בכפר רוג'יב הסמוך לשכם, התפתחו במקום הפרות סדר אלימות עם התושבים. כ-150 פלסטינים הבעירו צמיגים ויידו אבנים ובקבוקי צבע. החיילים הגיבו באמצעים לפיזור הפגנות.

עוד באותו נושא: