logo

בלון נפץ עם ראש קרב אותר ביער; מטיילים פונו בדרום הארץ

63

אזרחים שטיילו בשטח מיוער בתחום המועצה האזורית הזעיקו את כוחות המשטרה לאחר שמצאו בלון חשוד. המטיילים הורחקו וחבלני משטרה הגיעו למקום. מוקדם יותר הפריחו פעילי חמאס לעבר שטח ישראל זרי בלונים הנושאים חפצים חשודים

אמיר בוחבוט
יניר יגנה
אלפי פלסטינים מפגינים בגבול רצועת עזה, באזור מלכה, סמוך למעבר קרניצילום: עריכה: ניב מעוז

שוטרים הוזעקו היום (שבת) לאזור מיוער בתחום המועצה האזורית שדות נגב בעקבות דיווח אודות בלון חשוד. בעקבות זאת, המטיילים באזור הורחקו. חבלני משטרה הגיעו למקום וטיפלו בבלון, שהיה מחובר לראש קרב של טיל נ"ט. מוקדם יותר פעילי חמאס הפריחו לפחות ארבעה זרי בלונים הנושאים חפצים חשודים שחצו את גבול רצועת עזה לשטח ישראל.

מטוסי קרב וכלי טיס של צה"ל תקפו הלילה כמה יעדים במתחם צבאי של חמאס בדרום רצועת עזה, וכן תשתיות תת-קרקעיות בצפון הרצועה. מדובר צה"ל נמסר כי התקיפה בוצעה בתגובה לשיגור רקטה לשטח ישראל מוקדם יותר, וכן בהמשך לאירועים האחרונים ברצועת עזה, בהם נשלחו בלוני נפץ ונעשו ניסיונות לפגיעה בתשתיות ביטחוניות.

לקריאה נוספת בנושא
רקטה שוגרה לעבר יישובי מועצת אשכול, פלסטיני נהרג בעימותים
בזמן סיור נתניהו בגבול: ירי לעבר כוח צה"ל סמוך לגדר בצפון עזה
רקטה נורתה לעוטף ונפלה בשטח פתוח; צה"ל תקף בדרום הרצועה

בור שנוצר מפיצוץ של בלון חשוד שנמצא במועצת שדות נגב 09 במרץ 2019
בור שנוצר בעקבות פיצוץ מבוקר של הבלון, היום צילום: אתר רשמי, רפי בביאן בטחון שדות נגב

כ-8,000 מפגינים התאספו אתמול ליד גבול הרצועה והתעמתו עם כוחות צה"ל. המתפרעים ניסו לחבל בגדר ולהשליך מטעני חבלה. בנוסף לכך, שלושה זרי בלוני תבערה נחתו בשטח המועצה האזורית אשכול, אולם לא דווח על נפגעים או נזק. בדרום הרצועה, קבוצה של כעשרה פלסטינים חיבלה בגדר ופרצה לשטח ישראל, ושבה על עקבותיה בעקבות ירי הרתעתי של צה"ל.

משרד הבריאות הפלסטיני דיווח כי צעיר פלסטיני נורה למוות במהלך העימותים. בנוסף לכך נפצעו 48 מפגינים ובהם שתי נשים ו-25 ילדים, וכן ארבעה פרמדיקים ושני עיתונאים.

(עדכון ראשון 14:30)

בלוני תבערה באשכול - 8 מרץ 2019
בלוני תבערה במועצה האזורית אשכול, אתמול צילום: יח"צ - חד פעמי, ביטחון אשכול
תוצאות תקיפת צה"ל בחאן יונס ברצועת עזה 9.3.19
תוצאות תקיפת צה"ל בחאן יונס, הבוקר צילום: אתר רשמי
הפגנות פלסטינים בגבול רצועת עזה 8 במרץ 2019
עימותים בגבול הרצועה, אתמול צילום: אתר רשמי
עוד באותו נושא: