logo

"תודה, נספר לבנינו מה עשיתם": צה"ל סגר את מנהלת הסיוע לסורים

167

במסגרת הפעילות, צה"ל סיפק סיוע הומניטרי ורפואי לאזרחי סוריה, שכלל בין היתר פתיחת מרכזים רפואיים, העברת חולים לביצוע ניתוחים בישראל, וכן גם אספקת מזון וביגוד. הפעילות נעצרה בשל חזרת המשטר הסורי לדרום המדינה

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוט14/09/2018 - 00:17
לאחר שנתיים של פעילות: מנהלת 'שכנות טובה' נסגרה ומרפאת 'יום מזור לדך' פורקהצילום: אתר רשמי

דובר צה"ל מסר אתמול (חמישי) כי בתום שנתיים, הסתיימה פעילות מנהלת "שכנות טובה", אשר במסגרתה הצבא סייע לרבבות ברמת הגולן הסורית. הפעילות הופסקה בשל חזרת המשטר הסורי לאזור דרום סוריה.

לפי דובר צה"ל, "שכנות טובה" עסקה במתן סיוע הומניטרי ורפואי לאזרחי סוריה מתוך חשיבות חיי האדם וכמחווה של רצון טוב, והיא חלק מסיוע הומניטרי נרחב שהוענק על ידי הצבא בחמש השנים האחרונות. במסגרת מאמצי הסיוע, נעשו בין היתר העברות של מזון, ציוד רפואי, ציוד לוגיסטי וביגוד לאזרחים הסורים.

דובר צה"ל פרסם הקלטה ובה שחזור של אחד האזרחים מודה לחיילים, ואומר כי "אני מאחל כל טוב ואני מודה מאוד על העזרה ועל כך שעמדתם לצידנו. בעזרת השם הדבר הזה לא יישכח ונספר לבנינו על מה שעשיתם".

עוד בוואלה! NEWS:
הדעתן, זה שלא עושה צרות, והפייבוריט של השר: המועמדים למפכ"לות

פעילות "שכנות טובה" ברמת הגולן הסורית
ילד סורי מקבל סיוע רפואי צילום: מערכת וואלה, דובר צה"ל

במסגרת הפעילות נפתחו: מרפאת יום "מזור לדך" שפעלה במשך כשנה ובה טופלו כ-7,000 ילדים סורים, בית החולים בברייקא, בית החולים ליולדות ומרפאה בג'בתא. בנוסף לכך, יושמו מבצעי "ביקור רופא", בהם טופלו למעלה מ-1,300 ילדים, וכן בוצעו ניתוחים בעשרות בני אדם בבתי החולים בישראל.

בנוסף לכך, מסר דובר צה"ל כי "פעילות הסיוע הנרחבת שהוביל צה"ל ברמת הגולן הסורית היא ביטוי נוסף לערכים המנחים את עשייתו ובהם הושטת יד תומכת בעת צרה לאזרחים הנזקקים לסיוע, גם מחוץ לגבולות הארץ".

(עדכון ראשון 20:05)

פעילות "שכנות טובה" ברמת הגולן הסורית
חיילים מעבירים סיוע הומניטרי צילום: מערכת וואלה, דובר צה"ל
פעילות "שכנות טובה" ברמת הגולן הסורית
חיילת מעניקה סיוע לילדה סורית צילום: מערכת וואלה, דובר צה"ל
עוד באותו נושא: