logo

אחרי החלטת בג"ץ: חמישה מבנים בלתי חוקיים פונו סמוך לחאן אל-אחמר

20

לאחר שהשופטים דחו את עתירות תושבי הכפר הבדואי חאן אל-אחמר שבאזור מעלה אדומים והורו על פינויו, הרשות הפלסטינית הקימה חמישה מבנים זמניים בסמוך למאחז. הבוקר פינה המנהל האזרחי את המבנים. "האכיפה בוצעה על פי החוק"

אמיר בוחבוט
אור רביד
פינוי חאן אל-אחמר - ח"כ סלימאן: "ברור שהתמיכה של הגזען טארמפ נותנת לנתניהו רוח גבית"צילום: רויטרס ורוני כנפו, עריכה: שניר דבוש

יחידת הפיקוח במנהל האזרחי פינתה הבוקר (חמישי) חמישה מבני יבילים שהובלו והוצבו במהלך הימים האחרונים באופן בלתי חוקי, בסמוך למאחז הבדואי חאן אל-אחמר. זאת על רקע החלטת בג"ץ בשבוע שעבר לדחות את סדרת העתירות נגד מימוש צווי ההריסה והפינוי למאחז והחליט כי המדינה רשאית להרוס את המבנים.

ההחלטה לפנות את המאחז הממוקם על אדמות היישוב כפר אדומים התקבלה כבר לפני מספר חודשים, אך רק לאחר סאגה משפטית שנמשכה כעשור פסק בג"ץ כי אין מניעה לפינוי המקום והוא צפוי להיהרס בימים הקרובים.

על פי מתאם פעולות הממשלה בשטחים הקמת היבלים קודמה על ידי נציגים מהרשות הפלסטינית כמחאה ובהתרסה נגד החלטת בג"ץ ונגד אכיפת החוק הישראלי בשטחי C.

כוחות הביטחון, במהלך הפינוי החלקי בחאן אל אחמר 13 בספטמבר 2018
פינוי המבנים סמוך לחאן אל אחמאר הבוקר צילום: רויטרס
ילדים בכפר הבדואי חאן אל אחמר באזור מעלה אדומים, מאי 2018
ילדים בחאן אל אחמאר בשבוע שעבר צילום: רויטרס

"ישראל ערכה הבוקר חזרה גנרלית לקראת ביצוע פשע המלחמה שהיא מתכננת - הרס מוחלט של חאן אל-אחמר וגירוש תושביו לאתר ליד מזבלת אבו דיס", אמרו היום בבצלם. "הרחבת ההתנחלויות המתוכננת באזור נועדה לבתר את הגדה המערבית לשניים, וכן להשלים את תהליך הניתוק של מזרח ירושלים משאר הגדה", הוסיפו.

בעתירה שנדחתה, טענו תושבי הכפר כי היו מוכנים להגיש את התכנית הפורטת להסדרת הכפר, אך במנהל האזרחי סירבו לקבל אותה, זאת בטענה כי חסרים המסמכים שיוכיחו את בעלותם על הכפר.

הפינוי החלקי בחאן אל אחמר 13 בספטמבר 2018
פינוי המבנים הבוקר צילום: מערכת וואלה, מען

על פי מתווה המדינה, אמורים היו התושבים לעבור למתחם ליד אבו דיס, אך הם התנגדו לכך. לדבריהם, המתחם לא מתאים לצרכים שלהם וגודל המגרשים קטן מדי עבור גידול צאן ומרעה. כמו כן טענו תושבי חאן אל-אחמר כי "בעוד שבמשך שנים הצהירה המדינה כי בכוונתה להגיע לפתרון מוסכם עם התושבים, הרי שבאבחה אחת, כפי שהתברר מתגובת המדינה לעתירת כפר אדומים, הוחלט באופן חד-צדדי וללא הידברות לפנות את התושבים בתוך זמן קצר למתחם ג'האלין מערב".

מתן פלג, יושב ראש תנועת "אם תרצו", הגיב הבוקר לפינוי ואמר כי הסיפור של המאחז הבלתי חוקי חאן אל-אחמר הוא דוגמא לשיתוף הפעולה בין האיחוד האירופאי, הארגונים השתולים שהוא מממן, והרשות הפלסטינית נגד ישראל.
פלג הוסיף כי "חבורה זו לקחה סוגיה אזרחית לגיטימית של פלישה לקרקע והפכה אותה לסוגיה שמטרתה לתייג את ישראל כפושעת מלחמה המבצעת טיהור אתני, במטרה לפגוע בה". פלג הדגיש כי "יש לרסן לאלתר את האיחוד האירופאי החותר מבפנים נגד מדינת ישראל. הריסת המאחז היא צעד מתבקש לכל שלטון חוק שהיה חייב להיעשות מזמן".

הפינוי החלקי בחאן אל אחמר 13 בספטמבר 2018
הכפר חאן אל אחמר, היום צילום: רוני כנפו
הפינוי החלקי בחאן אל אחמר 13 בספטמבר 2018
הפינוי החלקי מחאן אל אחמר, היום צילום: רוני כנפו
הפינוי החלקי בחאן אל אחמר 13 בספטמבר 2018
פינוי המבנים הבוקר צילום: מערכת וואלה, מען
המבנים הזמניים שפונו לפנות בוקר סמוך לכפר חאן אל אחמר
פינוי המבנים הבוקר צילום: מערכת וואלה, בצלם
הכפר הבדואי חאן אל אחמר באזור מעלה אדומים, מאי 2018
מעלה הכפר צילום: רויטרס
עוד באותו נושא: