logo

שישה פעילי חמאס נהרגו בפיצוץ בעזה; בארגון מאשימים את ישראל

463

משרד הבריאות הפלסטיני דיווח כי שישה נהרגו בפיצוץ במרכז רצועת עזה. תחילה נטען כי מדובר בתאונת עבודה בה נהרגו פעילי חמאס, אך בארגון מטילים את האחריות לפיצוץ על ישראל, וטוענים כי מתקן תקשורת מולכד - והתפוצץ כשהפעילים התקרבו אליו

אבי יששכרוף
אבי יששכרוף05/05/2018 - 21:53
תיעוד: שימוש בילדים, השלכת רימון והפרות סדר בגבול עזהצילום: דובר צה"ל

שישה פעילי חמאס נהרגו היום (שבת) בפיצוץ במרכז רצועת עזה, כך עדכן משרד הבריאות הפלסטיני. בדיווחים פלסטיניים נטען כי מדובר בתאונת עבודה, אך בארגון חמאס מאשימים את ישראל באחריות לפיצוץ. מקורות פלסטיניים בעזה אמרו לוואלה! NEWS כי החשד הוא שישראל מלכדה מתקן תקשורת והאזנה של חמאס, שהתפוצץ כשהפעילים התקרבו אליו.

מהזרוע הצבאית בארגון נמסר כי מדובר ב"פשע מרושע" נגד לוחמיה, שבוצע במהלך "מבצע ביטחוני ומודיעיני מורכב" נגד פעולה "שתכנן האויב הציוני נגד ההתנגדות".

הפיצוץ התרחש על רקע המתיחות בגבול הרצועה, כשאמש פרסמה רשת "אל-ג'זירה" תיעוד של הניסיונות לחדור לישראל דרך גדר המערכת בחסות ההפגנות בימי שישי. הסרטון מראה קבוצה של כ-20 פלסטינים מגיעים אל נקודת תפר בגדר בקרבת מחנה הפליטים אל-בורייג' שבמרכז הרצועה, מכים אותה באמצעות מוטות ברזל וחודרים לשטח ישראל.

מחוץ לבית חולים הפלסטיני שאליו הובאו נפגעי הפיצוץ במרכז הרצועה ב-5 במאי 2018
מחוץ לבית החולים בעזה, הערב צילום: ללא שם

דובר צה"ל הגיב היום לשידור הסרטון ומסר כי צוותי תצפית עקבו אחר המתרחש במקום והזעיקו כוחות אל הנקודה. עוד נמסר כי הכוח ירה גז מדמיע אל עבר הקבוצה, שחזרה תוך דקות ספורות לצדו הפלסטיני של הגבול - ובכך סוכל ניסיון החדירה.

דובר צה"ל הגיב היום לשידור הסרטון ומסר כי צוותי תצפית עקבו אחר המתרחש במקום והזעיקו כוחות אל הנקודה. עוד נמסר כי הכוח ירה גז מדמיע אל עבר הקבוצה, שחזרה תוך דקות ספורות לצדו הפלסטיני של הגבול - ובכך סוכל ניסיון החדירה.

עוד באותו נושא: