מאז שעות הבוקר התאספו יותר מ-10,000 מפגינים פלסטינים סמוך לגדר הרצועה, במסגרת מאמצי חמאס להבעיר את השטח. במסגרת "מחאת הצמיגים" עליה הכריז הארגון, הובערו צמיגים רבים בחמשת מוקדי ההפגנות, מה שהוביל להצטברות עשן רב. בצה"ל ציינו כי כדי לפזר את ההפגנות ולמנוע התקרבות של מפגינים לגדר, מתבצע שימוש באמצעים שונים ולצדם פועלים רכבי כיבוי ומאווררי ענק לפיזור העשן.
בצה"ל אומרים כי בחסות העשן, בוצעו מספר ניסיונות לחצות את הגדר. עוד אומרים כי בוצעו ניסיונות לפגוע בגדר עצמה, ולהשליך מטענים ובקבוקי תבערה. הכוחות פעלו באמצעים נוספים לפיזור הפגנות בהתאם להוראות הפתיחה באש.
עוד בנושא בוואלה!NEWS:
"יום שישי של הצמיגים": שני מפגינים נהרגו בגבול הרצועה, 250 נפצעו

הפלסטינים מדווחים כי שני בני אדם נהרגו בעקבות הירי במהלך המהומות. בנוסף דווח על כ-250 פצועים בהפגנות, אולם רק כמה עשרות מהם נפגעו מירי צה"ל.
מנהיג חמאס בעזה יחיא סינוואר הגיע לאחד ממוקדי ההפגנות באזור הגדר, ממזרח לחאן יונס ואמר כי "אם נתפוצץ, נתפוצץ אל מול הכיבוש הישראלי". עוד הוסיף סינוואר כי "עזה לא תגווע מרעב, הולכים בדרכו של יאסר ערפאת, יצאנו היום כדי להגיד לעולם שעזה חופשית, נצא גם בימים הבאים ונפתיע את עמנו, שיחכו לנהירה שלנו".
(עדכון ראשון: 17:05)















