logo

פיגוע דקירה בכרמי צור: מאבטח נפצע קל; המחבל נורה למוות

91

מחקירת הפיגוע עולה כי המחבל הגיע לשער הכניסה להתנחלות שבאזור חברון פתח אותו ודקר מאבטח בידו. מאבטח נוסף שהיה במקום ירה בו. הפצוע פונה בהכרה מלאה לבית החולים הדסה עין כרם. צה"ל תחקר את בני משפחת המחבל, בן 17 מחלחול

אמיר בוחבוט ומאיה הורודניצ'אנו07/02/2018 - 10:55
פשיטה בחלחול- כוחות צה"ל הגיעו לביתו של חמזה יוסף נעמאן, שדקר איש ביטחון ביישוב כרמי צור צילום: אתר רשמי

מאבטח אזרחי נפצע קל בפיגוע דקירה שאירע הבוקר (רביעי) בכניסה להתנחלות כרמי צור שבאזור חברון. מאבטח נוסף שהיה במקום ירה במחבל, חמזה יוסף נעמאן בן ה-17 מחלחול, למוות.

מחקירת התקרית עולה כי המחבל הגיע לשער היישוב בסמוך לשעה 5:30, ברכבו. לאחר מכן פתח את דלת ביתן השמירה ודקר את אחד המאבטחים בידו, אך זה הצליח להדוף אותו ממנו. מאבטח נוסף שהיה במקום פתח לעברו באש והרגו. הרכב שעמו הגיע המחבל למקום נשאר בסמוך לשער. כוח צה"ל הוזעק למקום יחד עם צוות מגן דוד אדום, והעניק לפצוע טיפול רפואי.

זירת פיגוע דקירה בכרמי צור. 7 בפברואר 2018
זירת הפיגוע בכרמי צור, הבוקר צילום: תצפית TPS, אלישיב לויתן, TPS
פינוי המאבטח שנפצע קל בפיגוע דקירה בכרמי צור לביה"ח הדסה עין כרם. 7 בפברואר 2018
פינוי המאבטח הפצוע לבית החולים הדסה עין כרם, הבוקר צילום: רוני כנפו
סכין ששימשה את המחבל בפיגוע דקירה בכרמי צור, 7 בפברואר 2018
הסכין ששימשה את המחבל צילום: דובר צה"ל, דו"צ

הפצוע, בוריס בלבלווה בן ה-36, תושב כרמי צור, פונה לבית החולים הדסה עין כרם בירושלים בידי חובשים ופרמדיקים של מד"א בסיוע כוח רפואה של צה"ל. הוא סובל מפציעה בידו ופונה כשהוא בהכרה מלאה. בשיחה עם וואלה! NEWS הבוקר אמר בלבלווה כי הוא "מרגיש טוב והכל בסדר", אך לא הרחיב בנוגע לפיגוע. הוא נכנס לניתוח בבית החולים.

פרופ' רמי מושיוב, מנהל המחלקה האורטופדית בהדסה עין כרם, סיפר כי פרט לפציעה בידו של בלבלווה, מצבו טוב. "הוא ניסה להדוף את המחבל והתקיים ביניהם איזשהו קרב מגע מאוד קרוב. הפציעה שלו מתרכזת בכף היד, המחבל דקר אותו בכף היד. פרט לכך הוא בריא לחלוטין", הסביר.

פרמדיקית מד"א דבורה אביעד שטיפלה בפצוע סיפרה כי הוא היה בהכרה כשהגיעה לזירה. "הענקנו לו טיפול רפואי ראשוני והוא פונה להמשך טיפול בבית החולים הדסה עין כרם, כשמצבו מוגדר קל", הוסיפה.

זירת פיגוע דקירה בכרמי צור. 7 בפברואר 2018
מכוניתו של המחבל בכרמי צור צילום: מערכת וואלה, ללא קרדיט
זירת פיגוע דקירה בכרמי צור. 7 בפברואר 2018
מקום הפיגוע בכרמי צור, הבוקר צילום: מערכת וואלה, ללא קרדיט
חמזה יוסף נעמאן, מחבל שביצע פיגוע דקירה בכרמי צור. 7 בפברואר 2018
המחבל חמזה יוסף נעמאן צילום: מערכת וואלה

ראש מועצת גוש עציון שלמה נאמן, המתגורר בכרמי צור, מסר: "רק אתמול ליווינו את חברינו הרב איתמר בן גל בהר ברכה. האירוע הזה הסתיים בנס הודות לתושייה של המאבטחים שלנו. המערכה על הארץ נמשכת ואנחנו נמשיך בבניין ובצמיחה בדרך להחלת ריבונות מלאה על חבלי מולדת".

מדובר צה"ל נמסר כי בעקבות הפיגוע, כוחות מהחטיבה המרחבית עציון החלו בפעילות בכפר חלחול שממנו יצא המחבל, ובני משפחתו תוחקרו. במהלך כניסת הכוחות לכפר התפתחה הפרת סדר שבה נעצרו אחד המפגינים, שיידו אבנים לעבר חיילים.

המאבטח בוריס בלבלווה שנדקר בפיגוע בכרמי צור בבית החולים הדסה עין כרם. 7 בפברואר 2018
המאבטח בוריס בלבלווה בבית החולים, הבוקר צילום: מערכת וואלה, ללא קרדיט
פינוי המאבטח שנפצע קל בפיגוע דקירה בכרמי צור לביה"ח הדסה עין כרם. 7 בפברואר 2018
פינוי הפצוע להדסה עין כרם, הבוקר צילום: רוני כנפו

ביום שני נרצח הרב איתמר בן גל, בן 29 מההתנחלות הר ברכה, בפיגוע דקירה בצומת אריאל. תחילה נפצע בן גל באורח אנוש ופונה לבית החולים בילינסון, אך לאחר מכן נקבע מותו. בן גל נדקר למוות בטרמפיאדה בכניסה לעיר והמחבל, עבד אל-חכים עאדל, הצליח להימלט.

לפי עדי ראייה, הפצוע התפרץ לכביש, דפק על דלת אוטובוס אגד שחלף במקום וצעק לנהג - "פיגוע, פיגוע, דקרו אותי", מיד לאחר מכן התמוטט ואיבד את הכרתו.

עאדל הוא תושב תל אביב בן 19 המחזיק בתעודת זהות כחולה, בן לאב יליד שכם ולאם תושבת חיפה, ילידת נצרת, והיה מטופל בלשכת הרווחה בעירה של אמו. במהלך הלילה פעלו כוחות צה"ל על בית אביו של עאדל בשכם, פלסטיני אחד נהרג ועשרות נוספים נפצעו בעימותים בעיר.

(עדכון ראשון: 6:20)

פעילות של צה"ל בחלחול
פעילות צה"ל בחלחול, היום צילום: מערכת וואלה, דובר צה"ל
זירת פיגוע דקירה בכרמי צור. 7 בפברואר 2018
זירת הפיגוע בכרמי צור, הבוקר צילום: תצפית TPS, אלישיב לויתן, TPS
פעילות של צה"ל בחלחול
פעילות צה"ל בחלחול, היום צילום: מערכת וואלה, דובר צה"ל
הרמטכ"ל גדי אייזנקוט בזירת הפיגוע באריאל 7 בפברואר 2018
הרמטכ"ל גדי איזנקוט בזירת הפיגוע בצומת אריאל, הבוקר צילום: מערכת וואלה, דובר צה"ל
עוד באותו נושא: