logo

בכיר חמאס עימאד אל-עלמי נורה בראשו בעזה; מצבו אנוש

91

דובר הארגון מסר כי חבר הלשכה המדינית נפצע אחרי שפלט כדור בביתו ברצועה. אחרי שנים שבהן עבר מבירות ערביות ומוסלמיות, הוא שב להתגורר בשנים האחרונות בעזה

אבי יששכרוף
אבי יששכרוף09/01/2018 - 12:57
חליל אל-חיא, בכיר חמאס בעזה, עדכן במסע"ת על מצבו הרפואי של עימאד אל-עלמי: "נפצע מכדור בראשו בזמן שבדק את נשקו בביתו, מצבו אנוש"צילום: עריכה: שניר דבוש

עימאד אל-עלמי, חברת הלשכה המדינית של חמאס ואחד מבכירי הארגון, נפצע באורח אנוש מפליטת כדור בביתו ברצועת עזה - כך מסר היום (שלישי) דובר הארגון פווזי ברהום. הנסיבות של התקרית עדיין לא ידועות.

מנהיג חמאס אסמאעיל הנייה אמר גם הוא כי אל-עלמי נפצע כתוצאה מפליטת כדור מנשקו האישי. "אנחנו מתפללים למענו", כתב ראש הלשכה המדינית של הארגון בחשבון הטוויטר שלו ובהמשך נראה מגיע לבית חולים בעזה כדי לבקר אותו.

עימאד אל-עלמי בכיר חמאס אשר נורה בראשו ברצועת עזה
עבר בבירות מדינות ערב עד ששב לעזה ב-2012. אל-עלמי צילום: מערכת וואלה, טוויטר

במשך שנים רבות הוא התגורר בבירות ערביות ומוסלמיות, נע בין דמשק, טהראן ומקומות נוספים. בשנים האחרונות הוא עבר להתגורר ברצועת עזה, ומשמש מעין חוליה המקשרת בין הזרוע הצבאית לבין זו המדינית.

אל-עלמי, בן 62, ריצה עונש מאסר בישראל בין 1988 ל-1990 ולאחר מכן גורש ללבנון. ב-1992 עבר לאיראן, לאחר מכן השתקע בירדן ואז גורש לסוריה. ב-2012 חזר לעזה, בעקבות תחילת מלחמת האזרחים והקרע שחל בין חמאס לבין משטרו של בשאר אסד. הוא איבד את שתי רגליו במהלך מבצע "צוק איתן" ב-2014, בעקבות תאונת מעלית בבונקר שבו שהה בעזה.

עימאד אל-עלמי בכיר חמאס אשר נורה בראשו ברצועת עזה
הנייה ואל-עלמי צילום: מערכת וואלה, טוויטר
עוד באותו נושא: