logo

אחרי הירי: מטוסי קרב של צה"ל תקפו "תשתית טרור מרכזית" בעזה

137

חיל האוויר תקף תשתית טרור ברצועה לאחר שיגורן של שלוש רקטות אתמול מרצועת עזה. דובר צה"ל: "ערוכים ומוכנים למגוון תרחישים". בחודש האחרון נורו לעבר שטח ישראל כ-22 רקטות

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוט04/01/2018 - 01:34
תיעוד: חיל-האוויר תקף תשתית טרור מרכזית ברצועת עזה בתגובה לרקטה שנורטה לעבר מוא"ז אשכולצילום: אתר רשמי

חיל האוויר תקף הלילה (חמישי) באמצעות מטוסי קרב תשתית טרור מרכזית ברצועת עזה. זאת בתגובה לרקטה שנורטה משטח הרצועה לעבר אחד מיישובי מועצה אזורית אשכול. הרקטה נחתה בשטח פתוח, ללא היו נפגעים או נזק לרכוש.

מוקדם יותר טענו הפלסטינים כי נורו שתי רקטות נוספות לעבר שטח ישראל. התרעת צבע אדום לא הופעלה בשני המקרים, שהתרחשו בהפרש של כשעה וחצי ביניהם. למרות טענות הפלסטינים, בצה"ל מציינים כי לא אותרו שרידי הרקטות בשטח ישראל. שיגור נוסף נכשל ונפל בשטח הפלסטיני בגזרת חאן יונס.

"צה"ל ימשיך וינקוט בכל האמצעים העומדים לרשותו מעל ומתחת לקרקע לסיכול ניסיונות פגיעה בתושבי מדינת ישראל", נמסר מדובר צה"ל. "אנו ערוכים ומוכנים למגוון תרחישים ונפעל מול כל ניסיון להפר את הריבונות הישראלית".

עוד בוואלה! NEWS:
בפעם השלישית: רקטה נורתה מרצועת עזה לישראל, אין נפגעים

נפילת רקטה בשטח פתוח, מועצה אזורית אשכול, 1 בינואר 2018
רקטה שנפלה בשטח פתוח סמוך ליישובי מועצה אזורית אשכול, בתחילת השבוע צילום: חטיבת דובר המשטרה, ללא קרדיט

בחודש האחרון נורו אל עבר שטח ישראל כ-22 רקטות, מתוכן ארבע התפוצצו בשטחי מגורים בשדרות ובמועצות האזוריות חוף אשקלון ושער הנגב.

"לצערנו, נערכנו לאפשרות לירי לכיוננו על רקע גילוי המנהרה, הקמת המכשול והכרזת טראמפ", אמר גדי ירקוני, ראש המועצה האזורית אשכול. "אנחנו לא מוכנים שירי יהיה שגרת חיינו וסומכים על הצבא ועל הגורמים המדיניים שיפעלו בשיקול דעת ובאופן שיחזיר את ההרתעה ולא יגרור להסלמה מיותרת באזור. אנו ממשיכים בשגרת חיינו ואין שינוי בהנחיות".

צבע אדום בעוטף עזה, 29 בדצמבר 2017
פצצת מרגמה שהתפוצצה בקיבוץ בשער הנגב, ביום שישי צילום: שי מכלוף
צבע אדום בעוטף עזה, 29 בדצמבר 2017
פצצת מרגמה בשער הנגב צילום: שי מכלוף
עוד באותו נושא: