logo

צה"ל פוצץ את בית המחבל מהפיגוע שבו נהרגה לוחמת מג"ב הדס מלכא

36

ביתו של עאדל ענכוש בכפר דיר אבו משעל שבנפת רמאללה נאטם בשבוע שעבר, לאחר שנהרסו בתיהם של שני שותפיו לפיגוע, ברא סאלח ואוסמה עטא. אתמול הרס צה"ל את ביתו של המחבל מהפיגוע בחלמיש

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוט17/08/2017 - 08:26
כוחות צה"ל הרסו את בית המחבל מהחוליה שרצחה את הדס מלכא בירושליםצילום: דו"צ, עריכה: שניר דבוש

כוח צה"ל שפעל הלילה (חמישי) בשיתוף לוחמי משמר הגבול והמנהל האזרחי בכפר דיר אבו משעל שמצפון לרמאללה הרס את ביתו של עאדל ענכוש, אחד המחבלים שביצעו את הפיגוע בשער שכם לפני חודשיים שבו נהרגה לוחמת מג"ב רב-סמל ראשון הדס מלכא.

ביתו של ענכוש פוצץ בידי כוח חבלה של צה"ל, לאחר שנאטם בשבוע שעבר. בתיהם של שני המחבלים הנוספים שלקחו חלק בפיגוע, אף הם בדיר אבו משעל, נהרסו בשבוע שעבר. אתמול בלילה הרס צה"ל את ביתו של עומר עבד א-ג'ליל, המחבל שרצח את שלושת בני משפחת סלומון בפיגוע בחלמיש בחודש שעבר.

הרס בית המחבל שהרג את השוטרת הדס מלכא
ביתו של ענכוש לאחר הפיצוץ, הבוקר צילום: מערכת וואלה, דובר צה"ל

בפיגוע שאירע ב-16 ביוני הגיעו שלושה מחבלים אל העיר העתיקה בירושלים ותקפו במקביל את כוח מג"ב שהוצב בשער שכם וכוח נוסף שעמד בסמוך למערת צדקיהו. מלכא, בת 23, נדקרה במקום ומתה בהמשך מפצעיה. יחד עמה נפצעו בפיגוע ארבעה שוטרים נוספים, שניים באורח בינוני ושניים קל.

שלושת המחבלים – ענכוש, ברא סאלח ואוסמה עטא – כולם בני 18 נהרגו מירי הכוח במקום. ארגון "המדינה האסלאמית" (דאעש) הודיע לאחר הפיגוע כי הוא מקבל אחריות עליו – אך חמאס והחזית העממית דחו את הודעתו ומסרו כי שלושת המחבלים הם פעילים שלהם.

רב סמל ראשון הדס מלכא שנרצחה בפיגוע בירושלים. 16 ביוני 2017
נדקרה בזירת הפיגוע ומתה מפצעיה בבית החולים. הדס מלכא צילום: מערכת וואלה
עוד באותו נושא: