logo

נסגר התיק הפלילי נגד התא"ל שנחשד בקבלת טובות הנאה

17

נחמיה סוקל, ראש מטה אגף טכנולוגיה ולוגיסטיקה בצה"ל, נחקר בחשד שהעביר חיילת תפקיד בתמורה להנחה כספית מאביה. בתום חקירה הוחלט כי הוא לא יועמד לדין פלילי אלא להליך משמעתי בלבד

אמיר בוחבוט
אמרי לוי סדן
אמיר בוחבוט,אמרי לוי סדן23/02/2017 - 17:13
תת אלוף נחמיה סוקל, ראש מטה אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה
תת אלוף נחמיה סוקל, ראש מטה אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקהצילום: דובר צה"ל

הפרקליט הצבאי הראשי, תת-אלוף שרון אפק, החליט היום (חמישי) על סגירת התיק הפלילי נגד תת-אלוף נחמיה סוקל, ראש מטה אגף טכנולוגיה ולוגיסטיקה (אט"ל) בצה"ל, שנחשד בקבלת טובות הנאה. על פי ההחלטה, ייערך הליך משמעתי בעניינו של סוקל, שעל פי החשד העביר חיילת תפקיד בתמורה להנחה כספית מאביה.

מדובר צה"ל נמסר כי סוקל נחקר כמתחייב על ידי מצ"ח ובתום החקירה, "נמצא שאין מקום לצעדים במישור הפלילי. עם זאת, נמצא כי יש מקום להליך משמעתי שייערך לקצין על ידי ראש אט"ל, אלוף אהרון חליוה".

בשבוע שעבר הודיעה הסנגוריה הצבאית כי סוקל יצא לחופשה עד לסיום החקירה. כעת, בעקבות ההחלטה ישוב תא"ל סוקל מחופשתו לתפקידו ביום ראשון הקרוב. מדובר צה"ל נמסר כי סוקל משרת בצה"ל במשך שנים ארוכות ובקרוב יפרוש מצה"ל כמתוכנן וללא קשר לחקירה.

עוד באותו נושא: