logo

רקטה מעזה נפלה בשער הנגב; ארגון המזוהה עם דאעש קיבל אחריות

18

ארבע רקטות שוגרו מהרצועה ואחת מהן התפוצצה בשטח המועצה. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. ארגון "גדודי עמר חדידי", המזוהה עם דאעש, קיבל אחריות. בתגובה לירי, תקף צה"ל שתי מטרות חמאס בדרום עזה

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוט26/05/2016 - 03:30
שיגור מרצועת עזה לעבר ישראל
שיגור מרצועת עזה לעבר ישראלצילום: רויטרס

ארבע רקטות שוגרו אמש (רביעי) מרצועת עזה לעבר ישראל ואחת מהן נפלה בשטח פתוח במועצה האזורית שער הנגב. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. כוחות הגיעו למקום והם סורקים אחרי הרקטה. לפני השיגור לא נשמעה התרעת "צבע אדום". הארגון הסלפי "גדודי עומר חדידי" המזוהה עם דאעש קיבל אחריות לשיגור.

בתגובה לירי הרקטות, תקף חיל האוויר במהלך הלילה שתי מטרות המהוות תשתיות טרור של חמאס בדרום רצועת עזה. מדובר צה"ל נמסר: "צה"ל רואה בארגון הטרור חמאס כאחראי הבלעדי למתרחש ברצועת עזה וימשיך לפעול בחומרה על מנת לשמור על השקט ביישובי הדרום".

הפעם האחרונה שאותרה נפילה בשטח ישראל הייתה לפני כחודשיים, אז שוגרה רקטה מהרצועה שהתפוצצה בשטח פתוח בשער הנגב. גם אז לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. הירי אירע יומיים אחרי מטח ששוגר לעבר שדרות, אז התפוצצו ארבע רקטות בשטחים פתוחים בעוטף עזה.

עוד באותו נושא: