logo

קצין צה"ל נפצע קשה ממטען בכניסה לכפר חיזמה שליד ירושלים

33

סגן-משנה בפיקוד העורף נפצע בפניו בפיצוץ המטען שהושלך על הציר הסמוך לכפר. הוא טופל במקום והועבר לטיפול בבית החולים הדסה עין כרם בבירה. בזירה אותרו שמונה חפצים חשודים וייתכן שמדובר במטענים מאולתרים נוספים

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוט11/05/2016 - 00:19
קצין צה"ל נפצע מפיצוץ מטען, אותרו מטענים נוספים בזירהצילום: רוני כנפו

קצין בפיקוד העורף נפצע אמש (שלישי) באורח קשה בפיצוץ מטען שהיה על ציר סמוך לכניסה לכפר חיזמה שבאזור ירושלים. הקצין, מפקד מחלקה בדרגת סגן-משנה, זיהה כמה חפצים חשודים במהלך סיור בכביש המוביל לכפר שמצפון לבירה, ואחד מהם התפוצץ. הוא טופל במקום והועבר לטיפול בבית החולים הדסה עין כרם בבירה.

לאחר הפיצוץ, אותרו בזירה שמונה חפצים חשודים. ייתכן שמדובר במטענים מאולתרים. לפי ההערכה, הפיצוץ שפצע את הקצין נגרם ממטען חבלה מאולתר שהונח בשטח כדי לפגוע בכוחות צה"ל שמסיירים באזור. לפי דיווח פלסטיני, כוחות הביטחון פשטו על חנויות ובתים בכפר בסמוך למקום הפיצוץ והחרימו קלטות ממצלמות אבטחה.

זירת פיצוץ המטען בכניסה לכפר חיזמה, 10 במאי 2015
זירת הפיצוץ בכניסה לכפר חיזמה, הערב צילום: תצפית TPS
פיצוץ מטען בכניסה לחיזמה שליד ירושלים, 10 במאי 2016
נמצאו עוד שמונה חפצים חשודים בזירה צילום: תצפית TPS, הלל מאיר

דויד טרכטנברג, פרמדיק מד"א שפינה את הקצין, סיפר: "הגענו למקום ומצאנו אותו בהכרה מלאה עם פציעות בפלג גוף עליון. הענקנו לו טיפול ראשוני בשטח ופינינו אותו לבית החולים הדסה עין כרם. הוא סבל מפגיעות בעיקר באזור הפנים והלסת. הוא כרגע בטיפול טראומה בבית החולים. הוא דיבר עם רופאיו, היה בהכרה מלאה משך כל הטיפול".

(עדכון ראשון: 21:35)

כפר חיזמא פיצוץ מטען
כפר חיזמא פיצוץ מטען צילום: עיבוד תמונה, google maps
עוד באותו נושא: