logo

הפיתוח הישראלי שהציל את הטנק הטורקי מפגיעת טיל של דאעש. צפו

30

טנק של צבא טורקיה מתוצרת אמריקנית ששודרג על ידי התעשייה הצבאית הישראלית הצליח לשרוד פגיעת טיל נ"ט מונחה מתוצרת רוסית. למרות שסוכנות הידיעות של הארגון האסלאמיסטי דיווחה כי הטנק הושמד, צבא טורקיה הבהיר כי נגרם לו נזק מזערי בלבד. צפו בירי המדויק

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוט22/04/2016 - 00:50
המאבק בדאעש לוחם הארגון תועד יורה ופוגע טיל נ"ט בטנק של צבא טורקיהצילום: ספק 500

טנק טורקי מתוצרת אמריקנית ששודרג על ידי התעשייה הצבאית הישראלית הצליח לשרוד פגיעת טיל נ"ט מונחה מתוצרת רוסית, שנורה על ידי ארגון "המדינה האסלאמית" (דאעש) באזור באשיקה שבצפון עיראק – כך עולה מסרטון שפורסם השבוע על ידי הארגון האסלאמיסטי. על פי הדיווח אתמול (חמישי) בכתב העת הביטחוני "ג'יינס", הפגיעה תועדה בסרטון שפורסם שלשום על ידי דאעש.

טיל הקורנט הרוסי פגע במטרה, אך הטנק, מדגם M60T, לא התפוצץ או נשרף. על פי דאעש, היעד היה הטנק הטורקי שפעל בבאשיקה, כ-30 קילומטרים מצפון-מזרח לעיר מוסול. הדיווח על הפגיעה בטנק נמסר גם בסוכנות הידיעות הטורקית "אנטוליה", ולדברי גורם שצוטט בדיווח, נגרם לטנק נזק מזערי בלבד.

טנק טורקי שנפגע מירי טילים של דאעש, באשיקה, עיראק, 19 באפריל 2016
התמונה שפרסם איש הצבא הטורקי, שמוכיחה כי הטנק לא נפגע צילום: צילום מסך, פייסבוק

גורם צבאי טורקי פרסם ברשתות החברתיות צילום של הטנק, שנועד להפריך את טענת דאעש כי הוא נפגע באופן קשה. פרויקט השבחת הטנק הטורקי נחתם במרץ 2002, ובמסגרתו השביחה "תעש" 170 טנקים, תוך שדרוג תשתיות וכוח אדם של הצבא הטורקי. הפרויקט, שעיקרו שיפור כוח האש, המיגון והניידות, הסתיים לאחר כשמונה שנות פעילות.

(עדכון ראשון: 23:40)

ירי על טנק טורקי שנפגע על ידי דאעש, באשיקה, עיראק, 19 באפריל 2016
לוחם דאעש ששיגר לכאורה את הטיל הרוסי, שלשום צילום: צילום מסך, "אעמאק"
עוד באותו נושא: