logo

ניסיון פיגוע דקירה בחברון: בן 16 התקרב עם סכין לעבר כוח מג"ב

7

נער פלסטיני התקרב לעבר עמדת בידוק ביטחוני של מג"ב ליד מערת המכפלה כשסכין בידו. כשהלוחמים זיהו אותו ואיימו לירות לעברו, הוא זרק את הסכין - ונעצר. כוחות הביטחון חוקרים את החשוד

שבתי בנדט
שבתי בנדט18/11/2015 - 10:04
פלסטיני בן 16 התקרב לכוח מג"ב כשבידו סכין סמוך למערת המכפלה - ונעצרצילום: ספק 500

פלסטיני בן 16, תושב דורא שבסמוך לחברון, נעצר הבוקר (רביעי) בחשד שניסה לבצע פיגוע דקירה בעמדת משמר הגבול (מג"ב) ליד מערת המכפלה. הנער התקרב לעבר עמדת הבידוק הביטחוני ועורר את חשד הלוחמים שאבטחו את המקום, אלה קראו לחשוד לעצור תוך כדי שהם מזהים שזה מחזיק בידו סכין וביצעו נוהל מעצר חשוד. בהמשך זרק הנער את הסכין מידו, נוטרל ונעצר על ידי כוחות הביטחון. לא דווח על נפגעים באירוע.

בשבוע שעבר אירעו שני ניסיונות פיגועים במקום, כאשר פלסטינית בת 16 מבית עווא, שלפה מתיקה סכין והשליכה אותו לעבר המגנומטר שבשער שש לכיוון מערת המכפלה. היא נעצרה על ידי שוטרי מג"ב והועברה לחקירה במשטרה. יום קודם לכן, פלסטיני בן 19 נעצר בעמדת בחסם צלבנית שבסמוך למערת המכפלה, לאחר שבכליו נמצא סכין. לדבריו, הוא לא יודע כיצד הגיעה הסכין לתיקו.

הנער הפלסטיני בחברון, הבוקר

צילום: ספק 500

עוד באותו נושא: