
בתמונות שהועלו היום (שני) לרשת נראים לוחמי קומנדו ימי של ארגון הטרור "החזית הדמוקרטית לשחרור פלסטין" מתאמנים בחוף הים של רצועת עזה. זו העדות הראשונה לכך שהארגון מחזיק במה שלטענתו לפחות הוא כוח ימי.
הארגון הוותיק, שבראשו עומד נואף חוואתמה, ביצע פיגועים גדולים בישראל בשנות ה-70, אך בעשורים האחרונים פעילותו הצטמצמה ונוכחותו בגדה וברצועה אינה משמעותית. עם זאת, בנתונים שהציגה אוגדת איו"ש בחודש פברואר האחרון, נראה כי באופן לא מוסבר החלה התעוררות צבאית בארגון זה, וכמה מפעיליו נעצרו בידי כוחות צה"ל בגדה.

בעבר כבר הציג ארגון חמאס יחידת קומנדו ימי, ובמהלך מבצע "צוק איתן" צוללנים של יחידה זו אף הצליחו לחדור לשטח ישראל דרך הים. חמישה צוללנים עלו מכיוון הים לחוף זיקים, אך זוהו מיד על ידי תצפיתניות של צה"ל וחוסלו בידי לוחמים שהגיעו למקום.

