logo

פלסטינית בת 15 חמושה בסכינים נורתה כשניסתה לחדור להתנחלות יצהר

75

הפלסטינית, תושבת הכפר מדמא הסמוך, זוהתה על ידי תצפיתניות ואלו הקפיצו כוח סיור של חטיבת גבעתי. הכוח ירה בה והיא נפצעה בידה. בתום סריקות נמצאו שני סכינים באזור

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוט21/10/2015 - 06:27
חייל צה"ל נפצע קל מאוד לאחר שנדקר על ידי שני פלסטינים בחברון; השניים חוסלוצילום: הצלה יו"ש / חל"צ עריכה: שניר דבוש

נערה פלסטינית חמושה בסכין אותרה הלילה (רביעי) בדרך להתנחלות יצהר שבשומרון, כשהיא מתכוונת על פי החשד לחדור ליישוב ולבצע פיגוע דקירה. כוח של גדוד הסיור של חטיבת גבעתי שהגיע למקום ירה בה ונטרלו אותה בתום מרדף, כשהיא במרחק 300 מטרים מהיישוב. חיילים ואזרחים לא נפגעו באירוע.

האירוע החל לאחר שתצפיתניות זיהו תנועה חשודה והקפיצו כוח סיור. אלה מצאו את הנערה, בת 15 תושבת הכפר מדמא שמצפון ליצהר, וביצעו נוהל מעצר חשוד. כתוצאה מכך נפגעה הפלסטינית בידה ונפצעה מחבלה. בתום סריקות אותרו שני סכינים שאותה נשאה. הנערה עצמה פונתה לקבלת טיפול רפואי.

עוד בוואלה! NEWS:
סוחרים בעיר העתיקה מיואשים: "גם הערבים מפחדים לצאת מהבית"
דיווח: החוליה שנורתה בגבול עזה משתייכת לארגון איראני
חייל נפצע קל מאוד בפיגוע דקירה בחברון; שני המחבלים חוסלו

פלסטינית בת 15 שניסתה לחדור ליישוב יצהר כשהיא חמושה בסכין
לוחם מגדוד הסיור של גבעתי סוחב את הנערה הפלסטינית שנפצעה, הלילה צילום: ספק 500, עמי ליבמן

אמש נפצע חייל צנחנים באורח קל מאוד בפיגוע דקירה בעמדת צה"ל בחברון. נער פלסטיני שהגיע לעמדת "הבית האדום" יחד עם נער פלסטיני נוסף דקר את החייל ששהה במקום עם עוד חייל. החייל השני הגיב בירי והרג את שני המחבלים.

מתנדבי הצלה יו"ש וכונני מד"א טיפלו בחייל. לפי התקשורת הפלסטינית, שמותיהם של השניים הם בשאר אל-נידאל ג'עברי בן 15 וחוסאם איסמעיל ג'עברי בן 17, המשתייכים לחמולה של מפקד הזרוע הצבאית של חמאס, אחמד ג'עברי, שחוסל בשנת 2012 בעזה.

נערה פלסטינית בת 15 שניסתה לחדור להתנחלות יצהר
הפלסטינית שנורתה צילום: מערכת וואלה, עמי ליבמן
נערה פלסטינית בת 15 שניסתה לחדור להתנחלות יצהר
נערה פלסטינית בת 15 שניסתה לחדור להתנחלות יצהר צילום: מערכת וואלה, עמי ליבמן
פלסטינית חמושה בסכינים ניסתה לחדור ליצהר, אוקטובר 2015
הסכינים שנשאה החשודה צילום: יח"צ - חד פעמי, הצלה יהודה ושומרון
עוד באותו נושא: