logo

לוחם מג"ב נהרג בדרום: כפי הנראה מפליטת כדור של חברו

28

סמל-שני אבי גרונוב, בן 19, נהרג בעת ששהה בבסיס בקיבוץ יד מרדכי שברצועת עזה. נסיבות האירוע המלאות עדיין נחקרות. מועד הלווייתו טרם נקבע

מור שמעוני
יניר יגנה
מור שמעוני,יניר יגנה14/01/2015 - 12:26
לוחם מג"ב נהרג מפליטת כדור של חברו: "הוא היה הגאווה של המשפחה"צילום: דוברות מג"ב, שי מכלוף, עריכה: שניר דבוש

לוחם משמר הגבול, סמל-שני אבי גרונוב, בן 19, נהרג היום (רביעי) מפליטת כדור בבסיס בקיבוץ יד מרדכי שברצועת עזה. מבדיקה ראשונית של נסיבות האירוע עולה כי ככל הנראה גרונוב נהרג מפליטת כדור של חברו ליחידה. הנסיבות המלאות עדיין נחקרות. הוא הותיר אחריו זוג הורים ושתי אחיות. מועד הלווייתו טרם נקבע.

ב-2012 נהרג לוחם מג"ב, סמל-ראשון חיים חלסצי בן 21 מנתניה, ככל הנראה מפגיעת כדור שנפלט מנשקו של חייל בבסיס האימונים של מג"ב בסמוך להתנחלות מעלה מכמש, שליד לירושלים. תחילה סברו כי חלסצי, שהיה מדריך קליעה, נהרג מכדור שנפלט מנשקו האישי, אך מחקירת האירוע עלה כי הוא נהרג מפליטת כדור מנשקו של חייל אחר.

סמל שני אבי גרונוב לוחם מג"ב  שנהרג מפליטת כדור
סמל-שני אבי גרונוב צילום: יח"צ - חד פעמי, דוברות מג"ב

בנובמבר 2013 נפצע חייל צה"ל באורח בינוני עד קשה כתוצאה מפליטת כדור, ככל הנראה מנשקו האישי, בבסיס ברמת הגולן. כשבוע וחצי קודם לכן נפצע אחד ממאבטחיו של הרמטכ"ל בני גנץ תקרית בטיחות שאירעה במהלך אימון של היחידה לאבטחת הרמטכ"ל. המאבטח, קצין בדרגת סרן, נפגע מפליטת כדור במהלך אימון ירי במטווח.

עוד באותו נושא: