logo

"ישראל קרובה לרכוש עוד שני מטוסי סופר-הרקולס"

8

בכיר בענקית התעופה "לוקהיד מרטין" חשף כי ישראל בדרך לרכוש שני מטוסי "שמשון" נוספים. הוא גם אישר פרסום בוואלה! חדשות על סיכום עקרוני לרכש 31 מטוסי F-35 נוספים

אמיר בוחבוט
אמיר בוחבוט05/11/2014 - 10:53
מטוס ה"סופר-הרקולס" שהגיע לבסיס חיל האוויר. אפריל 2014
מטוס ה"סופר-הרקולס" שהגיע לבסיס חיל האוויר. אפריל 2014צילום: יח"צ - חד פעמי, קרדיט : דיאגו מיטלברג

ישראל מנהלת מגעים מתקדמים עם ארצות הברית לקראת חתימה על חוזה לרכש שני מטוסי "סופר-הרקולס" חדשים – כך אמר אמש (שלישי) סגן נשיא בכיר של ענקית התעופה "לוקהיד מרטין", פט דיואר, בשיחה עם וואלה! חדשות. המטוסים צפויים להיות החמישי והשישי בטייסת "שמשון", של דגם ההרקולס החדיש (C-130J). נוסף על כך, מנהלים הצדדים מגעים על רכש עתידי של שלושה מטוסים נוספים.

מטוס השמשון סופר הרקולס C-130-J
מטוס השמשון סופר הרקולס C-130-J צילום: מערכת וואלה

ה"סופר הרקולס" הוא מטוס תובלה צבאי בינוני, בעל ארבעה מנועי טורבו-פרופ המשמש למשימות סיוע צבאיות, אזרחיות והומניטריות. עלות הייצור של כל מטוס מסתכמת בכ-80 מיליון דולרים. בחודשים האחרונים הגיעו לישראל ראשוני המטוסים החדישים, שזכו בישראל לכינוי "שמשון". לקראת קבלת המטוסים, דרשה ישראל, בין היתר, כי במטוס יוצבו שלוש עמדות קדמיות, לשני טייסים ולנווט או למפקד טיסה, וכן עמדה מיועדת לפקח העמסה בלב המטוס.

דיואר אישר גם את הסיכום העקרוני של ישראל מול החברה על רכש 31 מטוסי קרב חמקניים מדגם F-35, זאת נוסף על 19 המטוסים שהחברה האמריקנית אמורה לספק לחיל האוויר, כפי שפורסם בוואלה! חדשות. במהלך השיחה הוא חשף גם כי החברה מתכוונת להתקין על מטוסי F-35 מחשב קוואנטום, פרי פיתוח אמריקני, המסוגל לבצע מספר רב של פעולות תוך פרק זמן קצר, ולסייע בכך לפעילות המבצעית.

מיוחד: הצצה נדירה לטייסת החמקנים האמריקאית
50 כאלה בחיל האוויר הישראלי. מטוס F-35 צילום: יח"צ - חד פעמי

נוכח פעילותה המתרחבת בישראל, סיפר דיואר כי "לוקהיד מרטין" הקימה משרד אינטרסים בבאר שבע בשנה האחרונה, המעסיק עובדים ישראלים, ובראשם תת-אלוף (במיל') שלי גוטמן, ששירת בעבר בתפקיד בכיר בחיל האוויר.

לפניות לכתב אמיר בוחבוט: amirbohbot@walla.com

עוד באותו נושא: