logo

חגגו יום הולדת לדניאל מעל קברו: "הרגשנו אותו"

13

חבריו של סמ"ר דניאל פומרנץ, שנפל ב"צוק איתן", קיימו את שביקש במכתב שכתב למשפחתו לפני מותו, וציינו את יום הולדתו ה-21. "הוא אהב לחגוג וזו הדרך שלנו לחגוג לו גם במותו"

דנה ירקצי15/09/2014 - 00:10
חבריו של סמל-ראשון דניאל פומרנץ שנהג בעזה חגגו לו יום הולדת סביב קברו
חבריו של סמל-ראשון דניאל פומרנץ שנהג בעזה חגגו לו יום הולדת סביב קברוצילום: יח"צ - חד פעמי, גל בורשטין

סמל-ראשון דניאל פומרנץ, לוחם גולני שנהרג במבצע "צוק איתן" בתקרית הנגמ"ש בשג'אעיה ב-20 ביולי, היה אמור לחגוג שלשום (שבת) את יום הולדתו ה-21. בשנה שעברה חגג פומרנץ את יום הולדתו במסיבה גדולה, וגם השנה לא ויתרו משפחתו וחבריו על ציון המאורע וחגגו אותו סביב קברו בכפר אז"ר.

חבריו של סמל-ראשון דניאל פומרנץ שנהג בעזה חגגו לו יום הולדת סביב קברו
קברו של דניאל בבוקר שלאחר חגיגת יום ההולדת צילום: יח"צ - חד פעמי, גל בורשטין

"במהלך כל היום אתמול היינו כל החברים עם משפחתו של דניאל. ישבנו, העלנו זיכרונות, צחקנו ואז החלטנו שאנחנו חייבים לחגוג לו את יום ההולדת שלו", סיפרה גל בורשטיין, אחת מחברי ילדותו של דניאל. "כל אחד הביא משהו לאכול, הדלקנו נרות על עוגה והאזנו לשירים שהוא אהב".

חבריו של סמל-ראשון דניאל פומרנץ שנהג בעזה חגגו לו יום הולדת סביב קברו
"את הנרות למשל לא כיבינו, כי מי יכבה אותם אם לא הוא". עוגות וזיקוקים בחגיגת יום ההולדת צילום: יח"צ - חד פעמי, גל בורשטין

בורשטיין הודתה כי "זה קצת מוזר לחגוג יום הולדת סביב קבר", אך חשפה כי הוא בעצמו "ביקש במכתב שהשאיר למשפחתו שינציחו אותו במסיבה כל שנה". השנה לא היו מסוגלים בני המשפחה לערוך מסיבה של ממש. "זה היה יותר מדי קשה בשבילנו, אז החלטנו לעשות משהו מצומצם". לדבריה, "רצינו להרגיש איכשהו שהוא עוד אתנו. אנחנו עושים מה שאנחנו יכולים בשביל להרגיש אותו קרוב אלינו. את הנרות למשל לא כיבינו, כי מי יכבה אותם אם לא הוא. פשוט השארנו אותם". בורשטיין הוסיפה לא מדובר באירוע חד פעמי: "אחרי אתמול החלטנו להפוך את זה למסורת, ובמשך כל שנה ביום ההולדת שלו נעלה אל הקבר ונחגוג לו".

ורדה, אמו של דניאל, ששירתה כקצינת נפגעים בצה"ל, הייתה נרגשת מהמחווה המיוחדת של חבריו. "אני נורא גאה בצורה ובדרך שבה אתם מתמודדים עם האובדן של דניאל", אמרה לחבריו של דניאל, "הוא אהב לחגוג וזו הדרך שלנו לחגוג לו גם במותו ולהנציח אותו".

לפניות לכתבת דנה ירקצי: danayark@walla.co.il

(עדכון ראשון: 22:31)

חבריו של סמל-ראשון דניאל פומרנץ שנהג בעזה חגגו לו יום הולדת סביב קברו
החברים סביב הקבר צילום: יח"צ - חד פעמי, גל בורשטין
עוד באותו נושא: