logo

משפחתו של החייל אורון שאול החליטה לשבת שבעה

41

המשפחה החלה לשבת שבעה בתום פגישה עם הרב הצבאי הראשי ועם מנהל המכון לרפואה משפטית, שבה נמסר לה מידע רפואי והלכתי בנוגע לקביעה כי בנם הוא חלל צה"ל שמקום קבורתו לא נודע

עדי חשמונאי28/07/2014 - 00:33
משפחת החייל אורון שאול החליטה לשבת שבעהצילום: טל אנגלנדר, עריכה: מתן חדד

משפחתו של לוחם גולני סמל-ראשון אורון שאול, שמותו נקבע ביום שישי לאחר שהוגדר נעדר, החלה אתמול (ראשון) לשבת שבעה על בנה. בני משפחתו של שאול, שנהרג במהלך הלחימה ברצועת עזה, הודיעו על כך בתום פגישה של כמה שעות עם הרב הצבאי הראשי, תת-אלוף רפי פרץ, ומנהל המכון לרפואה משפטית באבו כביר, ד"ר חן קוגל, שהגיעו בצהריים לבית המשפחה בפוריה עילית. לשניים התלוותה ראש מחלקת נפגעים בצה"ל, אלוף-משנה יפה מור. השלושה מסרו למשפחה מידע רפואי והלכתי על הנסיבות שהובילו את הרב הצבאי הראשי לפסוק כי בנם, בן 21 במותו, הוא חלל צה"ל שמקום קבורתו לא נודע.

"גורמי הצבא וד"ר פוגל היו אצל המשפחה וענו על השאלות", אמרה אמש לכלי התקשורת רחלי גזית, בת דודתו של שאול, מחוץ לבית המשפחה. "לבסוף התקבלה ההחלטה והמשפחה התחילה לשבת שבעה על אורון".

מבצע "צוק איתן" - כותרות נוספות:
היום ה-20: עדכונים שוטפים, דקה אחר דקה

תיעוד: לוחמי גבעתי מאתרים בית ממולכד ומטענים ברצועה
על ארה"ב להבין: הפתרון נמצא אצל הגנרל בקהיר. פרשנות

חיילים מחוץ לבית משפחת החייל אורון שאול שהוכרז כנעדר, פוריה. יולי 2014
חיילים מחוץ לבית משפחת שאול בפוריה עילית, בשבוע שעבר צילום: ערן גילווארג

אתמול ביקרו את בני המשפחה יעקב וציפורה אביטן, הורי החלל עדי אביטן, אחד משלושת החיילים שנחטפו בהר דב. השניים שיתפו את הוריו של שאול בדילמות הקשות שפקדו אותם כאשר הרב הצבאי הראשי דאז, תא"ל (במיל') ישראל וייס, קבע כי בנם ושני החיילים האחרים שנחטפו הוכרזו כחללי צה"ל, כשנתיים לפני שהושבו גופותיהם מלבנון. הם אף יעצו למשפחה האבלה לשבת שבעה על בנה.

"אני זוכר את המקרה שלנו, סיפרנו להם על המקרה שלנו ואת כל הדילמות שפקדו אותנו", אמר האב יעקב אביטן. "המצב הוא קשה מנשוא, הבלבול, חוסר האונים, אני מקווה בשבילם שהפרשה הזו תיפתר כמה שיותר מהר", הוא הוסיף.

עסקת השבויים עדי אביטן בני אברהם ועומר סואעד
"מצב קשה מנשוא". ארונותיהם של עדי אביטן, עומאר סואעד ובני אברהם, ב-2004 צילום: לשכת העיתונות הממשלתית

ביום שישי בצהריים קבע צה"ל את מותו של סמ"ר שאול. לבית המשפחה הגיעה ראש אגף כוח אדם בצה"ל, אלוף אורנה ברביבאי, מפקד עוצבת הבשן תת-אלוף אופק בוכריס, וכן הרב הצבאי הראשי. השלושה מסרו את ההודעה לבני המשפחה. הרב הצבאי הראשי הבהיר למשפחה כי מבחינה הלכתית, סמ"ר שאול מוגדר חלל צה"ל שמקום קבורתו לא נודע. בשל הגדרה זו, ככל הנראה לא תתקיים הלוויה והמשפחה אינה מחויבת לשבת שבעה.

לפניות לכתבת עדי חשמונאי: adihashmonai@walla.co.il

(עדכון ראשון: 19:33)

הלווייתו של סמל-ראשון עמית יאורי, שנפל במהלך מבצע צוק איתן, בבית העלמין הצבאי בהר הרצל, יולי 2014
הלווייתו של סמ"ר עמית יאורי בהר הרצל בירושלים צילום: נועם מושקוביץ
חיילים שבים מעזה לגבול ישראל
לוחמי צה"ל בגבול רצועת עזה צילום: רויטרס
נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין עם משפחת סמל בן יצחק וענונו ז"ל, שנפל במהלך מבצע צוק איתן, יולי 2014
הנשיא ריבלין מנחם את משפחתו סמל בן יצחק ואנונו צילום: לשכת העיתונות הממשלתית, מארק ניימן, לע"מ
שיחת הרמטכ?ל הבוקר עם לוחמי חטיבת גבעתי בגזרת הדרום. יולי 2014
הרמטכ"ל גנץ משוחח עם לוחמי חטיבת גבעתי צילום: דובר צה"ל
עוד באותו נושא: