logo

יעלון: "עוד סוללות כיפת ברזל יוכנסו לשימוש בקרוב"

90

שר הביטחון שוחח עם ראשי "רפא"ל" והתעשייה האווירית האחראים על פיתוח המערכת, והודה להם על פעילותה במהלך מבצע "צוק איתן". "מדובר בהישגים יוצאי דופן של המערך", אמר

אמיר בוחבוט11/07/2014 - 15:54
וידאו לדסק - הרמטכ"ל: "יש לנו עוד הרבה מה לעשות בעזה"צילום: יותם רונן עריכה: גדי וינסטוק

שר הביטחון משה יעלון שוחח הלילה עם ראשי חברת "רפא"ל" והתעשיה האווירית, מי שפיתחו את מערכת היירוט "כיפת ברזל" והביע הערכה ותודה על פעילות המערכת במהלך מבצע "צוק איתן", שבו הצליחה המערכת ליירט כ-90% מהרקטות ששוגרו לעבר ישראל. לדבריו, אנשיהם פועלים להצבת סוללות "כיפת ברזל" נוספות שייכנסו לשימוש באופן מידי.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שר הביטחון, משה (בוגי) יעלון והרמטכ"ל, רא"ל בני גנץ בביקור בבור של חיל האוויר עם נתוני התקיפות המציגים להם עד כה
ביקור יעלון, נתניהו וגנץ בבסיס חיל האוויר, הבוקר צילום: משרד הביטחון, אריאל חרמוני

"מדובר בהישגים יוצאי דופן של המערך", מסר יעלון בהודעה, "אשר בראש ובראשונה מצילים חיים, מעניקים לנו אפשרויות רחבות בניהול המערכה מול חמאס ומהווים מסר למדינות וארגונים שסביבנו, שאוגרים כמויות אדירות של טילים ורקטות".

"הביצועים המרשימים של מערך 'כיפת ברזל' הם בעלי משמעות אסטרטגית עבור מדינת ישראל, ביטחונה וביטחון אזרחיה", הוסיף. "אני מבקש שיעבירו את תודתי ותודתם של אזרחי ישראל למהנדסי, מפתחי ויצרני המערכת. ההתגייסות שלהם ושל אנשיהם במבצע הזה מרשימה מאוד ומעוררת הערכה".

לדבריו, בימים האחרונים פועלים אנשי "רפא"ל" והתעשייה האווירית במסירות, יום ולילה, כדי להקים באופן מיידי סוללות נוספות של 'כיפת ברזל', שכבר במהלך מבצע "צוק איתן" יוכנסו לפעילות.

טיל יירוט נורה ממערכת כיפת ברזל באזור אשדוד במבצע "צוק איתן", יולי 2014
יירוט מעל אשדוד, השבוע צילום: רויטרס

אתמול ביקר יעלון עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בתא השליטה של מערך ההגנה האווירית בחיל האוויר, והשניים צפו ביירוטים בזמן אמת. "אי אפשר היה שלא להתפעל מהמקצועיות והמחויבות של לוחמי ההגנה האווירית, כמו גם מהיכולות המיוחדות של מערך 'כיפת ברזל'. הן מהוות דוגמא נוספת לאיכות האנושית יוצאת הדופן של אנשי התעשיות הביטחוניות בישראל", הוסיף יעלון.

הנחיות פיקוד העורף למתגוררים ביישובים הנמצאים 40 ק"מ מעזה
הנחיות פיקוד העורף למתגוררים ביישובים הנמצאים 40 ק"מ מעזה צילום: מערכת וואלה
צוק איתן - מפת טווחים, ירי רקטות קסאם, גראד
צוק איתן - מפת טווחים, ירי רקטות קסאם, גראד צילום: עיבוד תמונה
יירוט של רקטה ע"י כיפת ברזל בשמי אשקלון. יולי 2014
יירוט של "כיפת ברזל" בשמי אשקלון, אתמול צילום: תמונות גולשים, שלום פרץ
פגיעה ישירה של רקטה בבית בעין השלושה במבצע צוק איתן
פגיעה ישיר בבית בעין השלושה, היום צילום: דרור עינב
יירוט של רקטה ע"י כיפת ברזל בשמי אשקלון. יולי 2014
יירוט של רקטה ע"י כיפת ברזל בשמי אשקלון. יולי 2014 צילום: תמונות גולשים, לידיה כחלון
נפילת רקטה במועצה האזורית שדות נגב צוק איתן
נפילת רקטה במועצה האזורית שדות נגב, היום צילום: מערכת וואלה, עמית קלמייאן
עוד באותו נושא: